Atac la Chromebook-uri: HP a lansat un laptop cu Android

Scris de

hp slatebook 14Hewlett-Packard are deja cateva chromebook-uri in oferta sa, dar, cum tot mai multi producatori de calculatoare intra in hora, gigantul a ales sa fie diferit. Asa ca tocmai ce a prezentat un laptop cu Android.

Numit Slatebook 14, acesta are un ecran tactil de 14 inci, fiind astfel unul dintre cele mai mari dispozitive care ruleaza Android. Dispozitivul vine cu procesor Nvidia Tegra 4, 2 GB de memorie RAM si 64 de GB pentru stocare. Bateria ar tine 9,5 ore, iar greutatea sa nu trece de 1,7 kilograme, cam cat un ultrabook.

Slatebook 14 nu este singurul dispozitiv Android pe care HP il ofera utilizatorilor: de mai mult timp conglomeratul are in vanzare modelul SlateBook x2, care nu era altceva decat un hibrid in care la la o tableta Android de 10,2 inci se conecta un dock cu tastatura, la fel ca Asus Transformer.

Pretul noului gadget este de 399 de dolari, acesta urmand a fi disponibil din data de 6 august.

Este evident ca, la acest pret, Slatebook 14 cu Android concureaza din plin cu chromebook-urile pe care atat compania cat si concurenta le ofera. Si nu pot sa nu ma gandesc direct la Samsung Chromebook 2, care se vinde tot la 399 de dolari, dar vine cu procesor octa-core Exynos. Diferenta este ca HP mizeaza pe multitudinea de aplicatii din ecosistemul Android, in vreme ce Chrome OS nu se ridica la acelasi nivel, desi Google imbunatateste constant capabilitatile offline.

Cu ajutorul noului laptop Android, utilizatorii vor putea utiliza insa din plin suitele de productivitate precum QuickOffice de la Google, plus sute de mii de alte jocuri si aplicatii, in vreme ce Chrome OS nu este „complet“. Interesanta o sa fie lupta si cu Acer, care ofera un dispozitiv “invers”, respectiv modelul Acer C720P – care este un laptop cu Chrome OS, dar cu ecran tactil.

Recent, tot mai multe companii au lansat dispozitive cu Chrome OS, precum Asus – care tocmai ce a prezentat doua chromebook-uri si un chromebox, sau Toshiba – care a introdus primul laptop de 13 inci cu acest sistem de operare.

hp slatebook 14 android

Sursa: CNET
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Totusi, mai nou exista chromebook-uri si cu ecran tactil, atat de la Google cat si de la Acer, iar Hewlett-Packard a anuntat deja lansarea unui laptop cu Android, ceea ce inseamna ca sistemul de operare este „copt“ pentru a functiona cu tastatura si mouse. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.