Google vrea sa-ti asculte telefonul pentru a promova reclame

Scris de

Duse sunt zilele cand Google repeta mantra “Don’t be evil” (Nu fi rau-nr) catre rivali sau cand il ironiza pe Steve Jobs prin reclame in stilul celebrei “1984.

Gigantul internetului a depus spre patentare o tehnologie care poate analiza zgomotul de fond din timpul apelurilor si apoi sa serveasca reclame bazate pe conditiile de mediu pe care Google le “aude”. De exemplu, daca detecteaza sunetul ploii, sistemele companiei vor propune o reclama pentru umbrele.
Aditional, tehnologia va analiza background-ul atunci cand utilizatorii fac poze sau filmulete cu camera de te smartphone. Deocamdata nu e momentul sa sunam alarma generala, deoarece tehnologia este doar in stadiul de patentare si nu a vazut lumina zilei.
Daca stam bine sa ne gandim, ceva asemanator se intampla cu Gmail, unde Google livreaza publicitate in functie de cuvintele-cheie din text. Cu ascultarea apelurilor, insa, oamenii nu vor fi la fel de binevoitori.

Si avand in vedere scandalul general si fiasco-ul legat de unificarea tuturor produselor Google sub o singura licenta, asta ar trebui sa ne dea de gandit ca “Big Brother” se trezeste…

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.