KT Corp va lansa un magazin de aplicatii si va deveni un distributor media global

Scris de

KT Corp, al doilea operator telecom din Coreea de Sud, vrea sa ajunga la vanzari anuale de 35 de miliarde de dolari pana in 2015 si intentioneaza sa atinga acest obiectiv prin vanzarea de bunuri virtuale si aplicatii.

“KT se va inalta drept un distribuitor media global specializat in vanzarea de bunuri virtuale precum continutul media si aplicatiile care sunt produse si consumate in retelele de telecomunicatii”, a declarat presedintele KT Lee Suk-chae.
El a enuntat noua viziune a companiei. Daca pana acum aceasta juca in limitele “normalului”, adica prin detinerea de actiuni la operatori telecom din alte tari, acum schimba placa.

De la marfuri fizice la marfuri virtuale

“Economia mondiala a fost construita pe marfuri fizice pana acum, dar de acum inainte, produsele virtuale bazate pe retele si continut vor avea cea mai mare crestere”, a spus Lee. “KT s-a pregatit pentru aceasta trecere in ultimii trei ani prin cresterea afacerilor media, precum KT Skylife si IPTV, si prin achizitia Enswers”, a mai completat el.
Primul pas luat de conglomeratul corean in aceasta directie este lansarea serviciului video Ustream. Acesta va permite distributia peste hotare a contintutului media corean, actionand ca un canal pentru produsele multimedia ale KT: Skylife (cablu tv), Genie (muzica) si Sidus FNH (filme).
KT mai construieste si un magazin mondial de aplicatii numit OASIS, in colaborare cu operatorii telecom China Mobile si NTT Docomo din Japonia. “Vom aduna toata expertiza IT detinuta de Enswers, un motor de cautare video pe care l-am achizitionat anul trecut, ca si afiliatele noastre NexR, KT Innotz si KT Cloudware”, a mai promis Lee.

Servicii de cloud computing

Conglomeratul se va transforma dintr-un simplu operator de telefonie intr-o corporatie care ofera servicii IT si furnizeaza expertiza KT in managementul retelelor si cloud computing.

Rivala SK Group a luat o alta cale, achizitionand producatorul de memorii Hynix si intrand in productia hardware.

 

Sursa: Maeil Business Newspaper
Sursa foto: 9to5 Mac

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.