Hackerii pot deschide usile inchisorilor

Scris de

Biroul Federal al Inchisorilor din SUA este ingrijorat de posibilitatea ca hackerii sa deschida de la distanta usile celulelor astfel incat condamnatii sa evadeze, scrie Washington Times, citat de TG Daily.

“Suntem constienti de asta… si luam totul foarte serios”, a declarat Chris Burke, purtator de cuvant al institutiei. Burke a rapsuns ca urmare a unui raport care sublinia potentialele vulnerabilitati din sistemele industriale de control aflate in majoritatea inchisorilor americane.

Aceste platforme devin tinte favorite ale hackerilor, ca si software-ul prin care sunt comandate centrale electrice, uzine de tratare a apei si alte unitati din infrastructura critica.
“Poti deschide orice usa de celula iar sistemul ti-ar putea arata in camera de control ca sunt inchise”, spune John J. Strauchs, un fost ofiter CIA. Potrivit lui Strauchs, infiltratorii cibernetici pot distruge usile prin supraincarcare sistemelor electrice si le pot bloca permanent pe pozitia deschis.

In mod similar, atacatorii digitali ar putea opri comunicarea facuta pe canalele de siguranta si televiziunea cu circuit inchis, intrerupand practic emisia. “Cel mai probabil vector de intrare este sa mituiesti un gardian sa insereze un USB cu programe malitioase. Asa ceva e greu de stopat si greu de aflat cine a facut-o”, spune Strauchs.
Sean P. McGurk, un fost oficial al Departamentului de Siguranta Interna (Department of Homeland Security -nr) a confirmat ca institutia sa a analizat vulnerabilitatile sistemelor folosind un computer special de teste la Idaho National Laboratory. “Am validat asertiunile initiale ale cercetatorilor… Ei au putut reprograma si manipula de la distranta controllerele sistemelor industriale de control”, a spus el.

Totusi, Teague Newman, un alt oficial al institutiei, a spus ca aceste platforme nu trebuie sa fie conectate la internet, retele externe sau dispozitive nesecurizate. Cu toate acestea, experienta a aratat ca deseori dispozitive conectate la internet sunt legate la sistemele de control, facandu-le accesibile pentru hackeri.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.