“Hacktivistii” Anonymous au doborat cibernetic o biserica extremista

Scris de

Cateodata unii sunt atat de stupizi incat cer singuri sa fie pedepsiti. Comunitatea de hackeri activisti Anonymous a atacat si doborat site-ul Bisericii Baptiste Westboro chiar in mijlocul unei emisiuni radio care includea un purtator de cuvant al acesteia si un membru al celebrei retele underground.

Biserica este recunoscuta pentru viziunile sale stridente anti-gay si pentru protestele de la funeraliile militarilor ucisi.

Atacul a venit dupa ce un alt grup a amenintat cu atacuri informatice la adresa bisericii. Anonymous a negat mesajul dar Biserica Baptista i-a sfidat si i-a provocat in continuare sa-i atace. Comunitatea s-a enervat dupa ce a raspuns politicos ca nu ei au stat la baza primei amenintari iar institutia i-a luat peste picior.

Mesajul postat de Anon pe site-ul bisericii spune ca s-au saturat de “metodele antice de a atrage atentia media”. De asemenea, a postat o harta a retelei interne a bisericii. Site-urile Bisericii Baptiste Westboro au fost timp de cateva zile pe linie moarta inainte din cauza unor atacuri de tip DdoS ale unui hacker numit The Jester.

“Bineinteles”, reprezentantii institutiei au minimalizat atacul, spunand ca hackerii s-au chinuit timp de cateva zile si ca azi abia daca au patruns intr-un server. Tipic…

“Anonymous” este un grup de activisti care folosesc tehnologia pentru a protesta impotriva unor nedreptati sau pentru a ajuta anumite cauze. Acesta este constituit pe nucleul celebrilor 4chan. Anon a ajutat WikiLeaks, doborand site-urile institutiilor care l-au persecutat pe Julian Assange. De la declansarea revoltelor in Orientul Mijlociu si Nordul Africii, grupul a spart si site-urile guvernelor egiptean sau tunisian.

Sursa: ComputerWorld
Sursa foto: www.thehackernews.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.