Hei Facebook, utilizatorii urasc Timeline!

Scris de

Utilizatorii Facebook nu agreaza interfata Timeline, care va fi “bagata pe gat” in cateva saptamani tuturor celor inscrisi pe site-ul social, potrivit unui sondaj realizat de compania de securitate Sophos.

Peste 51% dintre utilizatori au spus ca sunt “ingrijorati” de Timeline, care listeaza toata activitatea oamenilor pe site in ordine cronologica. Sophos a facut sondajul pe 4.110 utilizatori Facebook si a descoperit ca mai putin de 8% dintre oameni au la inima noul format. Putin peste 8% au mai spus ca s-ar obisnui cu formatul, in vreme ce o treime au raspuns “nu stiu de mai sunt pe Facebook”.

De asemenea, si aplicatiile Open Graph – care integreaza experienta utilizatorilor astfel incat sa extraga mai multe date personale pentru serviciile dezvoltate de terti, precum restaurantele unde mananca, locurile unde calatoresc sau salile unde trag de fiare – sunt vazute cu suspiciune. Si au si de ce.

Facebook a facut obligatorie trecerea la profilele Timeline si va forta utilizatorii sa faca upgrade-ul in urmatoarea perioada. In contrapartita, Facebook spune ca Timeline nu partajeaza mai multa informatie decat profilul anterior, iar aplicatiile o acceseaza doar pe baza voluntara.

Problema e ca utilizatorii spun ca la orice postare, fotografie sau clip introduse trebuie sa setezi ca acestea sa ramana ascunse sau disponibile doar prietenilor, in caz contrar devin publice automat…

Eu am o vorba pentru situatie: “atunci cand produsul este gratis, tu esti de fapt marfa vanduta!” Utilizatorii Facebook abia au inceput sa descopere asta…

http://messagelab.ro

Sursa: SlashGear
Sursa foto: ZDNet

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sociale. Intr-un sondaj din luna ianuarie, realizat de firma de securitate informatica Sophos, doar 7,96% dintre utilizatori declarau ca le place Timeline iar alti 8,39% ca s-ar putea obisnui cu noul format. Obligatia de a trece la noua interfata era […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.