HP indeplineste visul lui Bill Gates: tableta cu stylus

Scris de

Dupa mult-trambitata prezentare din ianuarie, cand HP si Microsoft au vrut cu tot dinadinsul sa prezinte tableta Slate inainte iPad-ului de la Apple, gadgetul a intrat intr-un con de umbra.

Mai mult, o varianta a acesteia ajunsa pe net nu a rupt gura targului, deoarece Windows 7 mananca multa energie din baterie si merge greu. Or HP a trebuit sa mearga cu aceasta piatra de moara in spate si sa gaseasca o rezolvare. La prima vedere, o inlocuire a Windows-ului cu sistemul de operare webOS, achizitionat de HP o data cu Palm, era numai potrivita.

Doar ca de doua luni, Slate “a inviat”, aparand cu ea mai multe filmulete “scapate” pe internet.
Acum, la peste 6 luni de la punerea in vanzare a iPad, HP prezinta oficial dispozitivul Slate 500: are o diagonala a ecranului de 8,9 inci, rezolutie de 1025 x 600, procesor 1.86GHz Intel Atom Z540, accelerator video Crystal HD pentru a permite rularea filmelor la 1080p, 2 GB RAM si o capacitate de stocare de 64 GB. Are Wi-Fi, dar nu si 3G, fiind deci dedicata pentru utilizare in cladiri, cum ar fi cele de birouri ale multinationalelor.

Mai prezinta doua camere, una de 3 megapixeli in spate si alta VGA pe partea din fata, pentru apeluri video. Un avantaj fata de iPad este prezenta unui port USB.
Specificatiile sale bat cele mai multe tablete de pe piata, dar si pretul de 799 dolari nu e destinat amatorilor, eventual mai mult companiilor. Filmuletul oficial arata ca are si stylus, exact asa cum ar fi facut Bill Gates o tableta.

“Este de fapt un calculator pe de-a-ntregul, ruleaza Windows, va putea rula aplicatiile Office, numai ca se intampla sa fie in forma de tableta”, a declarat Carol Hess-Nickels, director de marketing pentru divizia de notebook-uri a HP. Orientarea spre mediul de afaceri scuteste HP de concurenta directa cu iPad, care s-a vandut in peste 4,2 milioane de exemplare in ultimele trei luni. HP se mai face de ras prin regandirea strategiei spre business si dupa ce a scos cateva reclame prin care ironiza iPad si promitea sa bata mar Apple la preturi. Revista Computerworld o compara cu o motocicleta in timp ce iPad ar fi o bicicleta. Sau cu lumea calculatoarelor: serverele sunt ca si camioanele iar PC-urile sunt ca autoturismele.

Daca e sa ma intrebati pe mine, HP a lansat tableta numai sa nu se faca de ras dupa tam-tam-ul facut impreuna cu Ballmer, pentru ca deja prin achizitia webOS, HP este acum mai mult concurent decat partener cu Microsoft pe domeniul tabletelor.
Dar fiind cea mai mare companie hardware din lume dupa venituri si primul vanzator de calculatoare personale de pe mapamond, e in interesul lor sa isi conserve cota de piata de aici.

In final, daca iPad e un iPod Touch mai mare, HP Slate nu e decat un netbook fara tastatura…

Sursa: Mashable
Sursa foto: sportswise.org.uk

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.