HP vrea sa detoneze dominatia Apple asupra PC-urilor all-in-one

Scris de

Rivalitatea dintre Apple si Hewlett-Packard (HP) creste vanzand cu ochii: dupa ce presa a raportat ca Apple va deveni in 2012 cel mai mare producator mondial de calculatoare daca punem la socoteala si tabletele, iata ca HP loveste inapoi.

Compania va lansa la CES in acest an o noua serie de calculatoare all-in-one, numita HP Omni.
Acesta include intern toate componentele, cu exceptia tastaturii si mouse-ului. Noul model are un ecran de 27 de inci LED cu rezolutie HD la 1080, tehnologie Beats Audio si optional Blu-Ray si tuner tv.
Spre deosebire de seria TouchSmart, HP Omni 27 nu vine cu ecran tactil insa gasim sub capota un procesor Intel Core i5-2400 S Sandy Bridge tactat la 2,5 GHz, 6 GB de memorie RAM, doua porturi USB 3.0 si unul HDMI. Plus o interfata proprie pentru Windows 7.
Pretul: 1.199 de dolari.

Prin noul model HP tinteste direct Apple, care este liderul pietei pe zona all-in-one. Potrivit DisplaySearch, aceasta este chiar o piata PC cu o crestere puternica, urcand cu 39% in 2011, pana la 14,5 milioane de unitati.
Din acestea iMac-urile produse de Apple aconteaza 32,9%, Lenovo a adunat prin vanzarile din China o cota de 22,7% iar HP vine pe pozitia a treia, cu 21,4%. Piata ar putea ajunge la un total de 23,3 milioane de unitati pana in 2014, potrivit DisplaySearch.

Nu o sa-mi dau seama niciodata de ce ar cumpara cineva un iMac de 8.000 de de lei, cand la 4.000-6.000 de lei gasesti HP TouchSmart cu o configuratie fara nimic mai prejos, dar avand ecran tactil in plus…

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ecrane tactile, astfel ca te poti juca atat pe viitoarele ultrabook-uri, cat si pe tablete sau pe desktopurile all-in-one de la HP. Intr-un cuvant, exact asta trebuia sa faca HP cu webOS… Sursa: CNET Sursa foto: Hardware […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.