Samsung si-a tras un profit-record de 4,5 miliarde de dolari

Scris de

Cea mai mare companie IT din lume dupa venituri – Samsung – a raportat un profit operational de 4,5 miliarde de dolari pentru ultimele trei luni din 2011 la venituri de 40,6 miliarde de dolari, in urma unor rezultate senzationale ale diviziei de telefoane inteligente.

Rezultatul a mai fost saltat si de vanzarea diviziei de hard disk-uri catre Seagate pe circa 1,4 de miliarde de dolari. Sud-coreenii au trecut de Apple si au ajuns pe prima pozitie in lume in privinta smartphone-urilor si isi consolodeaza dominatia in fata rivalilor precum Nokia, HTC si Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry – ale caror modele nu au atras la fel de mult consumatorii.

Samsung a reusit sa evite furtuna de pe piata memoriilor prin productia de noi componente precum procesoare si ecrane OLED, care atrag comenzi inclusiv de la rivali. Compania este singura din lume a carei divizie de memorii probitabila. De asemenea, este avantajata de timpii mici de aducere pe piata a noilor modele de telefoane.

Profitul este cu 22% mai mare fata de rezultatele trimestrului anterior si bate recordul stabilit pe cel de-al doilea trimestru din 2010. Livrarile de smartphone-uri sunt estimate la 35 de milioane de bucati, in urcare cu 25% fata de trimestrul anterior, iar pe 2012 sunt previzionate 170 de milioane de unitati vandute, potrivit BNP Paribas.

Ultimul sau model, Galaxy Note, a capatat renumele de “phablet” din cauza ecranului sau imens de 5,3 inci care il face sa fie un hibrid telefon-tableta. Gigantul a livrat un milion de exemplare ale Galaxy Note in doua luni de la lansare.

Samsung produce telefoane inteligente din toate gamele, de la cele scumpe bazate pe Android pana la Windows Phone 7 si propriul Bada OS, destinat terminalelor ieftine.
Colosul a avut, insa, rezultate slabe in vanzarea de tablete, din cauza Apple, care incearca sa il blocheze in principalele piete din lume printr-o serie de procese.
Samsung este cea mai mare companie IT a Asiei, cu o capitalizare de 150 de miliarde de dolari.

Rezultatele detaliate vor fi cunoscute la finele lunii.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.rpp.com.pe

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (5)

 

 1. Pavel says:

  Au rezultatele astea extrordinare pentru ca vand cea mai diversificata gama de smartponeuri, de la design la sistem de operare, pret. Si alt aspect imoprtant e felul in care interactioneaza cu utilizatorii.

 2. Costea says:

  Da, fac multe pentru cei care le cumpara produsele. Pai exemple bune sunt http://www.samsungmobilers.ro de unde afli toate noutatile si ar mai fi si http://www.badadeveloperscontest.ro/?pag=contest concurs pentru programatori romani, cu premii pentru cele mai bune aplicatii Bada dedicate utilizatorilor de la noi. Asta e politica lor cat mia multa implicare si asa au atins rezultatele astea.

 3. Dana says:

  Daca Samsung va continua cu aceeasi strategie sunt sigura ca in 2012 vor deveni producatorul numarul unul de telefoane mobile. Oricum e un model de cum sa faci profit pe timp de criza.

 4. […] fel si in lumea mobila: Apple si Samsung rad majoritatea profiturilor, un grup mic ca Research in Motion (RIM) – producatorul […]

 5. […] de calculatoare nu au de infruntat numai avalansa mobila declansata de Apple si Samsung pe zona telefoanelor si tabletelor, ci si a rivalilor din propria […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.