LG Electronics va produce televizoare cu Google TV

Scris de

LG Electronics va dezvalui la CES primul sau model echipat cu Google TV, alaturandu-se rivalilor Sony Corp si Samsung Electronics in incercarea de a se diferentia de competitori in ultra-aglomerata piata a televizoarelor.

Motorul de cautare Google spera sa replice succesul Android din lumea mobilelor pe piata tv, dar tentativa sa precedenta nu a atras prea multi parteneri hardware si nici utilizatori din lipsa continutului online.
Google TV permite consumatorilor sa acceseze filme si site-uri de pe televizoarele lor, ca si aplicatii specializate si jocuri video. Deocamdata doar Sony a lansat astfel de produse iar Logitech a scos pe piata un decodor media.
Google a mai anuntat pe blogul sau si o noua serie de parteneri: producatorul de semiconductori Marvell Technology Group, compania de proiectare de cipuri MediaTek si Vizio, regele plasmelor ieftine.

Producatorii spera ca intrarea pe aceasta zona ii va diferentia de competitori, mai ales ca domeniul este caracterizat de o concurenta extrem de dura. Sony, de exemplu, nu a mai facut profit pe divizia tv de 7 ani.
Compania de cercetare DisplaySearch se asteapta ca piata globala a televizoarelor sa creasca doar cu 2%, dupa ce in 2011 nu a avut nicio crestere din cauza cererii slabe din partea consumatorilor si a economiei globale afectate de criza.

Reprezentantii Google anuntau recent ca se afla in discutii cu marile studiouri video si televiziuni pentru a licentia continut care sa fie accesat online de pe dispozitivele sale.

Update: Marvell a anuntat ca cipurile sale Armada, bazate pe arhitectura ARM, vor fi parte integranta a noului Google TV, prezentat la CES. Din nou, nu e mare noutate, lumea se astepta la asta de mult. Intel s-a retras in ultimele luni de pe piata tv.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Logitech

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] radacini, si nici decodoarele Logitech nu au rupt gura targului. Urmeaza, insa, avalansa de la Vizio si LG Electronics. In alta parte, Microsoft incearca sa cucereasca sufrageria prin consolele Xbox 360, care sa fie […]

  2. […] erau prezente pe platformele concurente, ca Samsung SmartTV, dar nu si pe Google TV. Ba mai mult, gigantul va inlocui procesoarele Intel cu unele Marvell┬ábazate pe arhitectura ARM, probabil pentru a reduce pretul […]

  3. […] wireless din masinile Audi pana la cipurile WiFi din prima generatie a iPhone sau, mai nou, in produse Google TV. De asemenea, exista o mare probabilitate ca cipurile Marvell sa asigure conectarea la internet a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.