Samsung vrea sa vanda 25 de milioane de televizoare “smart TV”

Scris de

Colosul tehnologic sud-coreean Samsung planuieste ca in acest an sa vanda 50 de milioane de televizoare de ecran plat, insa spera ca mai mult de jumatate dintre acestea sa fie conectate la internet.

Compania vrea sa revolutioneze industria, predominant rigida pana acum. De la aparitia HDTV de acum cativa ani nu au mai existat schimbari fundamentale in interactiunea cu televizorul iar 3D-ul nu prea a prins la public, mai ales ca dispozitivele au venit ba scumpe, ba puneau pericol asupra sanatatii umane.

Samsung a lansat linia sa de “smart TV” in 2009. Acestea includ un sistem de operare proprietar, care permite utilizatorilor sa descarce aplicatii si widget-uri astfel incat sa poata viziona programe si filme prin servicii de streaming ca Hulu, Netflix si Amazon fara nevoia unui mediabox extern sau conexiunea cu un calculator.
De asemenea, Samsung App Store a inceput sa fie populat cu jocuri, informatii despre vreme, stiri si tot felul de date ce pot fi accesate acum printr-un smartphone sau vizionate pe un TV normal.
Acelasi lucru il incearca si Google prin Google TV, insa deocamdata Sony nu a prins radacini, si nici decodoarele Logitech nu au rupt gura targului. Urmeaza, insa, avalansa de la Vizio si LG Electronics. In alta parte, Microsoft incearca sa cucereasca sufrageria prin consolele Xbox 360, care sa fie folosite pentru vizionarea de filme.

In acest an gama “smart TV” de top de la Samsung va primi si control vocal pentru a putea urmari programe fara nevoia unei telecomenzi. “Intamplator”, anul trecut au aparut informatii si despre iTV, televizorul Apple care sa functioneze cu ajutorul Siri. Samsung crede ca a descoperit formula folosita anterior de Apple si incearca sa aduca pe piata produsele inaintea gigantului din Cupertino.

Diferenta majora este ca Apple va detine si drepturi asupra continutului care sa fie livrat pe ecran din iTunes

Sursa: SlashGear
Sursa foto: periodicoglobal.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] behemotul cautarii pe internet nu poate face asta deoarece ar aliena proprii parteneri, precum Samsung, LG Electronics si […]

  2. […] ca unele servicii de streaming online, precum Hulu Plus erau prezente pe platformele concurente, ca Samsung SmartTV, dar nu si pe Google TV. Ba mai mult, gigantul va inlocui procesoarele Intel cu unele […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.