Televizoarele 3D vor afecta 20% dintre telespectatori

Scris de

20% dintre cei care se vor uita la emisiuni 3D acasa vor manifesta efecte adverse, ori nu vor recepta efectele in totalitate, spun specialistii. Datele au fost furnizate in urma unui studiu realizat de CBS si Universitatea din California.

Rezultatele au aratat ca persoanele care sufera de strabism sau de daltonism nu vor putea distinge efectele tridimensionale pe suporturile TV.  In plus, unii oameni ar putea manifesta ameteli, greata sau dureri de cap in urma vizionarii unui program 3D.

Pana la sfarsitul anului, peste 1,6 milioane de televizoare 3D sunt asteptate sa intre pe piata nord-americana. Desi aceasta tehnologie a avut succes la Hollywood, este inca o provocare sa fie transmisa prin cablu sau satelit, considera unul dintre vice-presedintii CBS. Samsung a eliberat deja atentionari de sanatate pentru fiecare aparat 3D vandut.

Sursa: The Hollywood Reporter
Sursa foto: Itechfreak

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Compania vrea sa revolutioneze industria, predominant rigida pana acum. De la aparitia HDTV de acum cativa ani nu au mai existat schimbari fundamentale in interactiunea cu televizorul iar 3D-ul nu prea a prins la public, mai ales ca dispozitivele au venit ba scumpe, ba puneau pericol asupra sanatatii umane. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.