Fiecare om produce anual doua tone de CO2 mancand

Scris de

Poti opri caldura, poti trece la masini electrice, la bicicleta sau sa mergi chiar pe jos. Dar daca n-ai mai manca ar fi si mai bine.

Fiecare om emite anual in mediu doua tone de dioxid de carbon numai prin excremente, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Almeria. Aceste doua tone sunt o cincime din emisiile anuale ale fiecarui om.

Excrementele in sine nu au niciun impact in natura deoarece sunt ingrasamant folosit de plante apoi care fac fotosinteza. Dar pe langa dioxidul de carbon si metanul produs de metabolismul uman se mai adauga energia asociata la producerea hartiei igienice, sapunului, apa din bazin si cea de la statiile de epurare si.
In plus, azotul si fosforul din excremente polueaza apele, opresc algele sa mai creasca, ceea ce duce la scaderea oxigenului.

Alte calcule includ necesarul de energie si hrana de la cultivarea plantelor ori cresterea animalelor, procesarea industriala a mancarii, vanzarea si transportul acesteia.

Echipa a concluzionat ca producerea de mancare din animale – carne si produse din lapte – are cel mai mare impact asupra mediului.

Ca atare, as putea spune filosofic precum Descartes, “mananc, deci poluez”!

Sursa: TG Daily
Sursa foto: greenlandoceanblue.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.