Google va lansa curand serviciul de stocare Google Drive

Scris de

Gigantul cautarii online a ramas mult in urma concurentilor Amazon si Apple in privinta serviciilor de stocare online. Ei bine, asteptarea fanilor se va termina curand.

Wall Street Journal scrie ca Google va lansa serviciul sau de cloud computing Google Drive in urmatoarele “saptamani sau luni”. Acesta va fi gratuit pentru stocarea de baza insa pentru “cantitatile mari de fisiere” acesta va veni cu un cost. E logic de presupus ca serviciul va fi integrat cu Google Docs si alte oferte ale companiei. Aici utilizatorii pot stoca fisiere, texte, fotografii, muzica sau filme si le vor putea accesa de pe orice dispozitiv conectat la internet.
Serviciul va fi un concurent direct cu faimoasele DropBox si Box.Net si va fi oferit si companiilor, cel mai probabil asa cum si Gmail tinteste acum clientii corporatisti.

Sursele publicatiei spun ca Larry Page voia sa lanseze un serviciu de stocare online a muzicii si altor fisiere in 2007, numit “G Drive”, insa acesta nu a vazut lumina zilei niciodata. Ulterior DropBox a ajuns la 45 de milioane de utilizatori si o evaluare de 4 miliarde de dolari. Apple a incercat sa cumpere DropBox in 2009 insa directorul Drew Houston l-a refuzat pe Steve Jobs. DropBox ofera 2 GB stocare gratis si pentru 10 sau 20 de dolari pe luna ai acces la 50 GB, respectiv 100 GB. DropBox foloseste infrastructura dezvoltata prin Amazon Web Services, care inchiriaza resursele sale si pentru companii precum Netflix sau Zynga, creatoarea jocului FarmVille.

Conferinta dezvoltatorilor Google I/O va avea loc in 27-29 iunie, asa ca mai e ceva de asteptat. Asta daca nu cumva serviciul va fi lansat in faza Beta si cu disponibilitate doar in SUA, asa cum s-a obisnuit in ultimii ani, spre disperarea utilizatorilor sai din lumea intreaga…

Sursa: The Verge
Sursa foto: tech2.in.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] 50 GB… Box a oferit recent 50 GB utilizatorilor de iPad si iPhone. Acum asteptam sa vedem ce aduce nou Google prin GDrive si reactia Apple prin iCloud. Sursa: PC World Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.