HTC va lansa un super-telefon cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3

Scris de

Dupa ce anul trecut HTC a inceput sa piarda atat la profitabilitate cat si la cota de piata, compania taiwaneza incepe isi schimbe focusul de la Qualcomm spre Nvidia.

DigiTimes scrie ca HTC “isi sporeste cooperarea cu Nvidia”, si asta va duce la lansarea super-telefonului HTC Edge, care va sosi cu procesor quad-core Tegra 3. Acesta va avea ecran de 4,7 inci cu rezolutie 1280 x 720, camera de 8 megapixeli, Android Ice Cream Sandwich si casti Beats Audio. E de asteptat sa fie prezentat la Congresul de la Barcelona, de la finele acestei luni.
Edge va fi fructul noii strategii “Hero Device” a celor de la HTC, pe masura ce compania incepe sa se indeparteze de viziunea de anii trecuti, cand a pus initial accent pe cantitatea de telefoane livrate. HTC a mai format si o noua divizie “HTC Studio”, adunand impreuna expertiza, desing, ingineri-cheie, software si alte resurse pentru a se concentra pe telefoane si tablete mai polizate.

Strategie pierzatoare

Daca in 2010 HTC a fost stindardul hoardei Android, anul trecut compania a pierdut startul dupa ce concurentii care au lansat smartphone-uri cu Tegra 2 au fost lansate la inceputul anului iar cipurile Qualcomm au sosit abia spre mijlocul lui 2011. HTC a pierdut, astfel, cel putin la nivel de vizibilitate si de marketing. In plus, concurenti ca Samsung si Apple isi produc singuri procesoarele, ceea ce le-a permis o mai mare independenta.

Nvidia vs Qualcomm

Acum din nou Nvidia a lansat primul procesor quad-core din lume, prezent pe tableta Transformer Prime de la Asus. Insa la CES japonezii de la Fujitsu au prezentat deja un prototip de telefon care includea acest cip. Chiar daca Qualcomm lua in deradere Tegra 3, despre care spunea ca se poate folosi intr-un singur mod (tablete -nr), nervozitatea celor de la HTC ar trebui sa le dea de gandit deoarece este cel mai mare client al lor.
De asemenea, LG Optimus X3 e pe cale sa vina cu Tegra 3, urmand a se bate pentru a fi primul telefon cu patru nuclee care sa ajunga la consumatori. Colac peste pupaza, Intel incepe agresiv promovarea pe dispozitive mobile si a semnat cu Motorola si Lenovo.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: www.techrj.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] De asemenea, va mai avea o grosime de 10 milimetri si sunet Dolby Digital, pentru a contracara oferta Beats Audio din super-telefonul rivalilor de la HTC . Deocamdata nu se stie nimic despre pret, capacitatea de stocare si camera foto/video, insa in […]

  2. […] Huang a spus: “Ne asteptam la o crestere continua, pe masura ce Tegra 3 este prezent pe un nou val de super-telefoane quad-core iar Kepler, viitoarea noastra arhitectura grafica, aduce noi standarde in […]

  3. […] camera de 13,1 megapixeli si rezistenta la apa, iar intre timp au tot aparut detalii despre “bijuteria” HTC, iata ca acum, cu putin timp inainte de Congresul de la Barcelona, LG e in centrul […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.