Telefoanele Intel, mai rapide decat iPhone 4S sau Galaxy Nexus

Scris de

Testele efectuate pe smartephone-urile cu procesoare Intel arata ca acestea sunt mai rapide decat orice altceva de pe piata, inclusiv iPhone 4S, Galaxy Nexus sau Samsung Galaxy S II, iar performanta acestora e comparabila cu cea a tabletelor.

Smartphone-ul a fost testat in mai multe benchmark-uri de catre cei de la AnandTech iar rezultatele sunt surprinzatoare: modelul de referinta Intel a realizat un timp de 1.331,5 ms ruland Sun Spider Javascript, comparativ cu 2.250 ms pentru iPhone 4S, 1.988,1 ms la Galaxy Nexus si 3.727,4 ms la popularul Galaxy S II de la Samsung. De asemenea, si in BrowserMark si-a dominat adversarii.
Intel a anuntat la Consumer Electronics Show din Las Vegas ca Lenovo si Motorola vor fi primele companii care vor produce smartphone-uri cu noul cip “Medfield. Acesta este, in fapt un procesor Intel Atom Z2460 cu un singur nucleu tactat la o frecventa de 1,6 GHz, spre deosebire de rivalii care au cipuri ARM dual-core.

Hyperthreadingul elimina nevoia unui dual-core

Compania se lauda ca bateria tine si ea mult, in ciuda cresterii de performanta. “Noi nu vedem, sincer, nevoia unui dual-core. Tehnologia noastra cu hyperthreading permite rularea simultana de aplicatii – asa ca avem o mai mare eficienta energetica. Credem ca suntem la acelasi nivel, daca nu chiar mai buni decat competitorii”, spune Dave Whalen, vicepresedinte al grupului de arhitectura din cadrul Intel.

Competitia are deja un as in maneca

Gigantul semiconductorilor a facut mai multe tentative de a intra in lumea dispozitivelor mobile, insa a avut cateva esecuri notorii. Anterior, Intel a anuntat lansarea unui telefon impreuna cu LG, insa acesta a fost anulat. De asemenea, anul trecut a derulat discutii cu Apple pentru folosirea cipurilor Intel in iPhone.

Partea proasta pentru Intel e ca procesorul sau e mai bun doar fata de cipurile dual-core, nu si cele quad-core. De asemenea, bate la usa urmatoarea generatie de modele ARM, bazate pe arhitectura Cortex-A15, de doua ori mai performante decat Cortex-A9. Acestea pot atinge frecvente de 2 GHz.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] bate pentru a fi primul telefon cu patru nuclee care sa ajunga la consumatori. Colac peste pupaza, Intel incepe agresiv promovarea pe dispozitive mobile si a semnat cu Motorola si […]

  2. […] altfel, telefonul arata surprinzator de bine pentru unul realizat de un operator, se misca foarte rapid fata de ceea ce ne asteptam iar specificatiile arata si ele imbietor, mai ales daca vine si cu un […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.