Texas Instruments inteapa Apple: avem cea mai buna platforma de pe Pamant

Scris de

Producatorul de semiconductori Texas Instruments a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) viitoarea generatie de procesoare OMAP 5, care va aparea in gadgeturile lansate la finele acestui an sau inceputul celui viitor.

Acestea vor fi realizate in procesul de 28 de nanomeri iar specificatiile tehnice sunt uluitoare: doua nuclee ARM Cortex A15, 2MB L2 cache, un cip grafic PowerVR SGX 544MP2 si interfata dual-channel LPDDR2-533 cu memoria.
Procesorul suporta camere de 20 si 24 de megapixeli care pot inregistra 3D HD. Cantitatea maxima de RAM care poate fi inghesuita in telefoanele si tabletele bazate pe noul cip este de 8 GB DDR3, si, in plus, mai gasim 3 porturi USB 2.0 si un controller SATA 2.0.

Avand o asemenea “musculatura”, nici nu e de mirare ca Texas Instruments a ironizat Apple, care doar isi aduce procesoarele de pe iPhone si iPad in rand cu ce ofera concurenta.
“Aceasta este cea mai puternica platforma de pe Pamant acum… mult in fata Apple, si este primul produs Cortex-A15 (care ruleaza de doua ori mai rapid decat Cortex-A9) de pe piata”, a declarat Remi El-Ouazzane, vicepresedinte la Texas Instruments. El a exemplificat ca doua cipuri Cortex-A15 de 800 MHz echivaleaza cu performanta a doua Cortex-A9 ruland la 1,5 GHz.

Oficialul a mai anuntat ca firma lucreaza la diverse forme pentru “incarnarea” acestui cip – tablete si ultrabook-uri- si a spus ca este convins ca ARM va aduce tabletele catre mase.
Aceasta este o sageata aruncata si catre Intel, care a facut la CES demonstratii cu tablete si smartphone-uri inteligente bazate pe procesoarele sale Medfield, si a anuntat ca primele gadgeturi cu acestea vor fi construite de Lenovo si Motorola. Despre acestea, Warren East, directorul executiv al ARM Holdings, a spus ca sunt “indeajuns de bune”, dar nu sunt cu adevarat competitive cu designul ARM.

Problema texanilor este ca rivalii de la Samsung vor lansa noul lor procesor Exynos 5250 direct in trimestrul al doilea, nu la finele anului. Iar acesta vine tot cu doua nuclee Cortex-A9, fiecare de 2 GHz si un cip grafic capabil sa suporte rezolutii de 2.560 x 1.600 pixeli. In plus, in acest an e asteptat si Krait de la Qualcomm

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] sau e mai bun doar fata de cipurile dual-core, nu si cele quad-core. De asemenea, bate la usa urmatoarea generatie de modele ARM, bazate pe arhitectura Cortex-A15, de doua ori mai performante de…. Acestea pot atinge frecvente de 2 GHz. Sursa: The Telegraph Sursa foto: The […]

  2. […] de mare putere, in stilul telefoanelor Razr Maxx. In privinta procesorului, putem sa ne asteptam la Texas Instruments OMAP 5 sau Qualcomm Snapdragon S4 Pro, deoarece Viewdle a lucrat cu ambele platforme. Dupa lansarea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.