QNX isi gaseste loc intr-un Porsche 911

Scris de

Divizia QNX din cadrul Research in Motion (RIM) vrea sa isi extinda amprenta globala dincolo de tableta PlayBook iar urmatoarea tinta este exact masina ta.

Pentru a ajunge la acest deziderat, cativa ingineri ai companiei canadiene au eliminat panoul de comanda de pe un model Porsche 911 decapotabil si au adaugat un ecran capacitiv si un procesor Texas Instruments, ruland ultima varianta a sistemului de operare.

Iar “dracia” e chiar atractiva: e conectat in permanenta cu sistemele cloud computing, poate fi folosit pentru navigare sau apeluri VOIP si de pe el se poate controla ce ruleaza fiecare ocupant al masinii. In orice moment dispozitivul este conectat la internet.

Anterior, analistul Peter Misek de la Jefferies & Co, scria ca RIM a agreat deja sa licentieze BlackBerry 10 -adica exact QNX – catre alti producatori precum Samsung, HTC si, posibil, altii. Asta ar crea o masa critica pentru ecosistem si va mentine veniturile RIM din serviciile de retea si comunicatii, care trec prin serverele sale. Totusi, asta ar pune mai multa presiune pe afacerile cu vanzari de terminale pe termen scurt, insa pe termen lung e posibil sa retina oamenii in ecosistem.

Dintr-o data, licentierea QNX catre producatorii auto suna foarte bine…

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] divertismentului la un at nivel fara a fi necesar sa spargi o banca. Sistemul MIB High este bazat pe sistemul de operare QNX, dezvoltat de canadienii de la Research in Motion, producatorul dispozitivelor BlackBerry. Unitatea […]

  2. […] De asemenea, si QNX – sistem detinut de catre BlackBerry joaca tare. Anul trecut, canadienii au prezentat sistemul lor integrat in masini Porsche. Anterior, si Intel si Nokia doreau integrarea MeeGo pe autoturisme, insa Nokia a parasit MeeGo iar […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.