Audi se aliaza cu Texas Instruments

Scris de

Producatorul auto Audi va lucra impreuna cu Texas Instruments pentru integrarea procesoarelor Jacinto 5 in sistemul de infotainment MIB High, dezvoltat de catre compania germana.

Colaborarea se va axa pe procesarea semnalului in timp real, flexibilitate si integrarea unei “colectii bogate” de optiuni pentru conectivitate, mai ales in privinta perifericelor auto de genul celor pentru smartphone-uri. Sistemul high end va aduce capabilitati multimedia, va avea radio integrat si o unitate de control. Texas Instruments va contribui cu procesorul Jacinto 5, care contine un nucleu ARM Cortex A8 pentru rularea aplicatiilor dar va contine si un procesor de semnal, care se va ocupa de sistemul audio sau radio.
Cipul este atat puternic cat si ieftin, ceea ce permite aducerea divertismentului la un at nivel fara a fi necesar sa spargi o banca. Sistemul MIB High este bazat pe sistemul de operare QNX, dezvoltat de canadienii de la Research in Motion, producatorul dispozitivelor BlackBerry. Unitatea contine doua parti: una destinata multimedia (MMX) si alta pentru controlul autoturismului (RCC). Acesta a debutat deja pe versiunea 2012 a modelului A3, evident, fara bucata de la Texas Instruments.

Texas Instruments anunta recent ca vrea sa se reorienteze dinspre segmentul procesoarelor pentru smartphone-uri si tablete catre cipurile necesare sectorului auto.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: caranddriver.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.