Apple si Microsoft se infrunta in privinta aplicatiilor Office si SkyDrive pentru iOS

Scris de

Aliati pana mai deunazi in lupta indarjita impotriva Google, Apple si Microsoft au ajuns la cutite din cauza aplicatiilor Office si SkyDrive pentru sistemul de operare iOS.

Mai precis, totul se invarte in privinta celor 30% din bani pe care orice producatori de aplicatii sau jocuri prezente in iOS trebuie sa ii dea catre Apple. Deja Apple a blocat un update al Microsoft pentru SkyDrive, aplicatie in care Microsoft oferea upgrade pe bani pentru mai multa stocare online. Problema este ca Apple cere 30% din bani, exact ca si in cazul oricarei aplicatii vandute prin infrastructura sa.
Microsoft argumenteaza ca upgrade-ul nu se face doar pe sistemele iOS, ci si pe Windows sau Android, astfel ca n-ar trebui taxat. In schimb, Apple sta ferma pe pozitie si spune ca daca utilizatorii fac upgrade-ul prin intermediul magazinului sau online, Microsoft trebuie sa se supuna regulilor cu care a fost de acord. Pana una-alta, SkyDrive ar putea fi chiar eliminata din App Store, chiar daca Microsoft s-a oferit sa scoata posibilitatea upgrade-ului din interiorul aplicatiei.

In fapt, Apple nu este interesata de SkyDrive in sine iar miza este viitorul Office pentru iOS. Microsoft planuieste lansarea unei aplicatii Office gratis pentru iOS si Android ce permite vizualizarea de documente, insa pentru functii mai avansate de creare si editare este nevoie de o subscriptie la Office 365. Care va fi vanduta prin intermediul aplicatiei iOS. Or, Microsoft planuieste sa devina furnizor de servicii si vrea sa-si transforme utilizatorii de Office in abonati. Problema este ca daca un utilizator abandoneaza iOS si ar trece la alte platforme, Apple ar colecta in continuare banii pe munca Microsoft.

Suita Office este asteptata pe iPhone si iPad undeva anul viitor. In cazul in care nu se va ajunge la consens, Microsoft ar putea trece pur si simplu la vanzarea pe bani a aplicatiei.

Asteptam momentul in care Microsoft va taxa cu 30% vanzarea oricarui cantec livrat prin intermediul iTunes pentru Windows… Sau macar un proces anti-trust impotriva Apple…

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] nu are numai probleme cu “aliatul” Apple, ci si cu Google. Aceasta din urma a anuntat ca va elimina suportul pentru protocolul ActiveSync […]

  2. […] Microsoft a avut un diferend cu Apple in privinta sumelor pe care compania din Redmond urma sa le colecteze pentru serviciul sau de cloud […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.