Qualcomm ofera 10 milioane de dolari pentru inventarea unui tricorder ca in Star Trek

Scris de

Qualcomm vrea sa “inoveze cu indrazneala unde nimeni nu a inovat pana acum”: producatorul de semiconductori provoaca cercetatorii din intreaga lume sa inventeze un tricorder ca in Star Trek, iar pentru asta pune la bataie 10 milioane de dolari.

Exista, insa, niste conditii: sa cantareasca sub 2,2 kilograme si sa fie in stare sa gaseasca datele-cheie si sa puna diagnostic pentru 15 boli. Tricorderul a fascinat imaginatia a milioane de oameni inca de la lansarea seriei Star Trek in 1966. Organizatorii competitiei vor “sa faca din SF-ul secolului al 23-lea, o realitate medicala a secolului 21”.
Competitia a fost lansata la Consumer Electronics Show. “Probabil sunt primul individ de aici din Vegas care ar fi fericit sa piarda 10 milioane de dolari”, a declarat Peter Diamandis, fondatorul X Prize Foundation, care a aruncat provocarea.

Daca tricorderul vi se pare ceva SF, trebuie sa stiti ca in 2004, Ansari X Prize pentru o naveta spatiala reutilizabila a fost acordat echipei SpaceShipOne iar tehnologia folosita e acum utilizata in mare parte de Virgin Galactic.

Sursa: BBC News
Sursa foto: Imageshack

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Alegro says:

    este posibil un aparat din asta….si usor de inventat…..care face afacerea?…hai sa ii luam banii la ala

  2. […] inventatorul BlackBerry nu este singur in tentativa sa. Producatorul american de semiconductori Qualcomm a demarat deja inca de acum un an un concurs numit X Prize, prin care se ofera 10 milioane de dolari cercetatorilor care inventeaza un tricorder ca in Star […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.