Intel inside: un cip de doua ori mai rapid si parteneriate cu Orange, ZTE, Lava si Visa

Scris de

Intel a anuntat azi la Congresul Lumii Mobile doua noi procesoare in gama sa mobila, pe langa mai vechiul Intel Atom Z2460 (Medfield), si parteneriate cu operatorul Orange, producatorii ZTE si Lava International si procesatorul de carduri Visa.

Compania a dezvaluit azi modelul Atom Z2580, despre care Intel spune ca dubleaza performanta modelului anterior si e capabil sa lucreze cu retele 4G LTE, potrivit PC Magazine. Gigantul procesoarelor urmeaza sa trimita producatorilor de telefoane si tablete mostre ale acestuia in a doua jumatate a anului, primele produse urmand a fi programate pentru aparitie in prima jumatate a anului 2013. De asemenea, a mai fost prezentat modelul procesorul Intel Atom Z2000, trimis sa atace zona terminalelor ieftine. Acesta va avea 1 GHz, va avea 3G HSPA+ si va fi dual-SIM.
De asemenea, compania a mai anuntat ca Medfield, recte actualele Intel Atom Z2460, suporta viteze de pana la 2 GHz.

Orange Santa Clara

In domeniul telefoanelor, Intel a prezentat noi modele, realizate in baza unor noi parteneriate. Astfel, impreuna cu operatorul telecom France Telecom, Chipzilla a prezentat smartphone-ul Orange Santa Clara (dupa numele oraselului unde Intel are sediul), cu procesor Intel Atom Z2460 si realizat de Gigabyte. Acesta va aparea cu Android Gingerbread si skinul propriu Orange, insa va fi upgradat la Ice Cream Sandwich.

De altfel, telefonul arata surprinzator de bine pentru unul realizat de un operator, se misca foarte rapid fata de ceea ce ne asteptam iar specificatiile arata si ele imbietor, mai ales daca vine si cu un pret foarte mic.
Gasim, astfel, un ecran de 4 inci cu rezolutie 1024 x 600, 16 GB pentru stocarea interna, 1 GB de RAM, iesire mini-HDMI si micro-USB. De asemenea, camera de 8 megapixeli poate realiza 10 fotografii de opt mega in doar 0,7 secunde si filmeaza full HD la 1080p. Dimensiunile sale sunt de 123 x 63 x 9,9 milimetri si cantareste 120 de grame. In plus, telefonul suporta si tehnologia Wi-Di a Intel, asa ca puteti juca diverse jocuri pe televizoare prin WiFi.
Telefonul va fi lansat mai intai in Marea Britanie si Franta in vara, astfel ca e logic ca va ajunge si in Romania.

XOLO Smartphone, pentru India

Impreuna cu Lava International, compania a prezentat XOLO X900 Smartphone by Lava, dezvoltat special pentru piata din India. Procesorul Intel Atom Z2460 cu hyper-threading va fi creierul dispozitivului, care va avea un ecran de 4,03 inci cu rezolutie de 1024 x 600. Bateria va fi de 1.460 mAh. In fata exista o camera de 3 megapixeli iar in spate o alta de 8 megapixeli cu LED flash, care poate lua 10 instantanee la 15 fps. Pentru amatorii de jocuri exista si cipul grafic de 400 Mhz. Va fi disponibil in aprilie.

ZTE pentru China

Dupa ce Intel anunta la CES un parteneriat cu Lenovo pentru telefoane inteligente destinate pietei chineze (alaturi de Motorola), colosul a anuntat acum o intelegere si cu ZTE, al patrulea producator mondial de telefoane simple. Dispozitivele bazate pe platforma Intel vor ajunge pe piata in a doua jumatate a anului 2012 si nu se vor rezuma la telefoane, ci si la tablete.

Plati cu Visa payWave

Intel a mai anuntat si certificarea dispozitivelor bazate pe procesorul Intel Z2460 pentru folosirea Visa payWave pentru plati cu telefonul, continuand aventura gigantului in lumea mobila. Intel este forta dominanta in zona calculatoarelor, circa 80% din PC-urile lumii ruland pe platforme ale companiei americane.
Paul Otellini, directorul Intel, a declarat azi ca societatea sa a creat o noua categorie de produse, care sa coste sub 150 de dolari fara subventii din partea operatorilor. De asemenea, Intel se va misca mai repede decat legea lui Moore, anuntand ca in 2013 compania va realiza cipuri mobile in procesul de 22 de nanomeri, iar in 2014 va ajunge la 14 nanomeri.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: Pocket Lint

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] oferit de Opera este ultimul din lunga serie care tinteste platile mobile, de la Facebook si Visa, care s-a aliat cu Intel pentru telefoanele ce vor folosi procesoarele gigantului, pana la Google Wallet si Ebay. Ramane de […]

  2. […] ce a lansat deja modelul Orange San Diego/Santa Clara, Intel progreseaza in domeniul mobil. “Chipzilla” are acum un nou motiv de bucurie: ZTE […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.