Opera lanseaza platile prin browserul Opera Mini

Scris de

Opera Software a anuntat un sistem care permite plati prin intermediul browserului mobil Opera Mini, cel mai folosit din lume, cu 160 de milioane de utilizatori.

Compania a anuntat ca va publica o serie de API-uri care vor putea fi folosite de editorii de publicatii si de furnizorii de sisteme mobile de facturare sa acceseze sistemul. Acesta e numit Opera Payment Exchange (OPX) si tinteste “democratizarea” tranzactiilor catre orice fel de dispozitive, inclusiv cele ieftine si fara capabilitati hardware puternice. Iar ecosistemul va fi controlat exact de catre partile implicate.
Spre deosebire de sistemul Facebook, care va fi disponibil pentru cumpararea oricarui produs de pe net, asemanator retailului clasic, sistemul Opera va putea fi folosit doar pentru achizitii digitale, precum abonamente la reviste, cumparari de aplicatii si jocuri, sau muzica si filme. OPX va fi doar un intermediar intre creatorii de continut multimedia si servicii pe de o parte si sistemele de facturare si de plati online.

Ubicuu si de incredere

Opera Mini a fost initial conceput sa foloseasca extraordinar de mult consumul de date pentru utilizatorii de mobile. Acum, compania pune la dispozitia celor care il folosesc “un sistem de incredere pentru plati online, care este ubicuu, convenabil si usor de controlat”, a spus Mahi de Silva, vicepresedinte al Opera.
Magazinul online Opera Mobile Store are in acest moment circa 55.000 de aplicatii disponibile, acoperind Android, Symbian, BlackBerry, dar si Java si iOS. In cursul acestui an Opera va include si aplicatii web, bazate pe HTML 5. Portalul are 30 de milioane de vizite pe luna, in crestere cu 63% si 45 de milioane de descarcari lunare de aplicatii.
Deocamdata sistemul functioneaza doar pe propriul sau magazin de aplicatii, insa firma vrea sa-l extinda si la altele.

Parteneriat cu Yandex

Compania a inceput deja sa lucreze cu procesatorii de plati Yandex.Money, InMobi SmartPay si Bango pentru a face functional sistemul in zonele pe care le deservesc. Tinta este acoperirea globala in 2012.
Intelegerea cu gigantul online rus este foarte important, Yandex.Money urmand a fi metoda preferata de plata pentru utilizatorii Opera Mobile Store din Rusia si fostele state sovietice. Opera a mai anuntat ca exista nenumarate alte regiuni unde browserul sau este foarte popular: China; India/Indonezia; Africa de Sud/Nigeria; SUA; Marea Britanie/Germania/Franta si Brazilia/Mexic/Argentina. Acestea ar putea fi viitoarele tinte pentru integrarea unor serviciilor locale de plati.

Mirajul cumparaturilor cu telefonul

Sistemul oferit de Opera este ultimul din lunga serie care tinteste platile mobile, de la Facebook si Visa, care s-a aliat cu Intel pentru telefoanele ce vor folosi procesoarele gigantului, pana la Google Wallet si Ebay. Ramane de vazut daca Apple va lasa sa coexiste un sistem concurent pe propria platforma…

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: digizor.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] atat Google cat si Mozilla in realizarea Chrome si Firefox. Ba mai mult, Opera anunta recent un parteneriat cu motorul rus de cautare Yandex pentru a dezvolta un sistem de plati digitale. Iar in lumea Android detine un magazin online de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.