Facebook vrea sa cumpere Opera

Scris de

Reteaua sociala Facebook este intr-o manie a cumparaturilor: dupa ce tocmai a dat un miliard de dolari pe Instagram si tocmai ce a mai adunat in desaga Lightbox, Karma, Tagtile si Glancee, iata ca gigantul mai vrea ceva.

Si nu orice: Opera Software, producatorul browserelor cu acelasi nume. Acestea sunt printre cele mai populare pe telefoane si tablete, in vreme ce pe desktop au fost baza de la care s-au inspirat atat Google cat si Mozilla in realizarea Chrome si Firefox.
Ba mai mult, Opera anunta recent un parteneriat cu motorul rus de cautare Yandex pentru a dezvolta un sistem de plati digitale. Iar in lumea Android detine un magazin online de aplicatii.

Acuma, Opera este o companie mult mai mare decat Instagram, asa ca e mai putin sigur ca tranzactia se va si intampla iar pretul va fi cu mult peste cel platit pe Instagram.
La ce i-ar trebui? Facebook s-ar putea sa fi invatat din succesul avut de Google, dupa ce Chrome a ajuns cel mai popular browser din lume, in fata Internet Explorer. Avand un browser popular setat pe Facebook ca pagina de deschidere ar putea duce la cresterea popularitatii Facebook in Brazilia si India, unde reteaua sociala Orkut e foarte raspandita.
De asemenea, Opera Mini ar putea face parte dintr-un viitor sistem de operare centrat pe Facebook, insusi Mark Zuckerberg recunoscand ca viitorul e in lumea dispozitivelor mobile.

Recent, DigiTimes scria ca HTC va lansa la toamna un telefon bazat pe un sistem de operare Facebook. Se rezolva puzzle-ul?

Sursa: The Verge
Sursa foto: Techno Buffalo

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] a scris in ultima saptamana ca gigantul social e interesat sa cumpere producatorul browserului Opera, pentru a realiza o platforma mobila de succes. Opera este cel mai de succes browser pentru mobile […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.