Wikipedia se va opri miercuri in semn de protest

Scris de

Site-ul Wikipedia nu va putea fi accesat miercuri, in semn de protest impotriva unei legi ce tinteste stoparea pirateriei online dar care are ca efect secundar cenzura pe internet.

Fondatorul bibliotecii virtuale, Jimmy Wales, a avertizat studentii pe Twitter sa isi termine proiectele dinainte. Numai versiunea in limba engleza va fi afectata, insa aceasta aconteaza oricum 25 de milioane de vizitatori zilnici.

In total, Wikipedia este vizitata lunar de 420 de milioane de oameni, iar aici se afla 20 de milioane de articole, scrise in 300 de limbi.
Fundatia se altura, astfel, Reddit in campania impotriva Stop Online Piracy Act (SOPA), o lege care tinteste lupta impotriva pirateriei digitale, insa are efecte aberante precum cenzura internetului, a motoarelor de cautare sau diverselor site-uri web.

Inchiderea va fi pentru 24 de ore. Site-ul Wikipedia va fi inlocuit cu instructiuni de contactare a parlamentarilor americani, pentru va publicul larg sa isi exprime frustrarea legata de lege.

Alte companii care se adauga protestului sunt WordPress si Mozilla, fundatia care dezvolta browserul Firefox. Si Google a anuntat ca ia in considerare astfel de masuri.

Sursa: The Next Web
Sursa foto: englishclass.jp

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.