Lacomia Microsoft si rapacitatea Intel scumpesc tabletele x86 cu Windows 8

Scris de

Tabletele Windows 8 cu procesoare Intel ar putea costa minim 599 de dolari iar pretul ar putea ajunge pana la 899 de dolari, din moment ce nici Microsoft si nici Intel nu vor sa isi scada pretentiile la pret, scrie DigiTimes.

Sursele publicatiei taiwaneze arata ca Intel nu vrea sa scada preturile viitoarelor procesoare Clover Trail-W iar Microsoft nu vrea sa isi schimbe strategia, chiar daca asta le-ar aduce cota de piata. Motivul? O reducere pe zona tabletelor ar insemna afectarea in mod serios a preturilor pe piata generala a calculatoarelor, ducandu-le in jos marja de profit.
In schimb, daca producatorii de notebook-uri nu primesc oferte mai bune de cipuri, se pot indrepta imediat catre solutiile ARM de viitoare generatie de la Nvidia, Qualcomm si Texas Instruments.

De asemenea, Microsoft a mai impus producatorilor o conditie pentru tabletele cu Windows 8 ARM: blocarea sectorului de boot. Gandita pentru a proteja utilizatorii de atacuri informatice, masura restrictioneaza, in fapt, instalarea unui alt sistem de operare precum Ubuntu sau Android sau aducerea pe piata a unor solutii dual-boot. Gigantul nu se multumeste, astfel, cu prezenta Bing si a Metro App Store, care ii aduc cota de piata pe zona motoarelor de cautare si bani din vanzarea de aplicatii (30% din pret). Cum s-ar zice, Microsoft iti interzice sa faci ce vrei cu tableta ta, in ciuda faptului ca la calculatoare procedeaza invers.

In ciuda faptului ca Google a lansat recent Android 4.0 Ice Cream Sandwich si a facut multe imbunatatiri pentru a atrage jucatori precum Asustek, Lenovo si Samsung Electronics la producerea de tablete quad-core, Apple e deja pe linia drepta in aducerea pe lume a noii generatii de iPad in martie. Aceasta ar avea ecran HD si conexiune 4G LTE.

Astfel, in final, principalul beneficiar al modelului stricat de tarifare al paradigmei Wintel e exact cel mai mare dusman: Apple.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: www.chozadigital.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.