HP vrea sa ofere muzica, filme si programe TV

Scris de

Hewlett-Packard accelereaza puternic pentru a prinde Apple din urma. Primul producator de calculatoare din lume este in tratative cu marile case de discuri pentru a lansa un serviciu muzical bazat pe cloud computing.

Un director din industrie a spus Bilboard ca noul serviciu ar putea fi “ca si Qriocity (de la Sony -nr) pentru o varietate de produse media, care pot fi transmise catre orice dispozitiv HP”. Insa tot el a adaugat ca nu stie cat de seriosi sunt cei de la HP in privinta serviciului. Alte surse marsat si ele pe ideea incertitudinii, compania putand lansa serviciul cel mai devreme in 6 luni si ca inca HP incearca sa se dumireasca asupra a cum va arata serviciul sau. Exista deja de mai multe luni zvonuri despre Music Synergy.

Copiind ecosistemul Apple

Casele de discuri nu stiu cat de serios e gigantul american, avand in vedere ca HP “incearca marea cu degetul” inca din 2003 in privinta muzicii. Acum trei ani HP a a construit un sistem in care a digitalizat toata colectia de muzica, filme, fotografii, casete, filmari si inregistrari ale lui Paul McCartney, care are peste 1 milion de fisiere.

HP copiaza rapid modelul Apple, dupa ce a cumparat Palm anul trecut. A integrat sistemul de operare webOS pe tableta TouchPad si vrea sa il duca si pe imprimante si calculatoare din 2012, pe langa telefoanele inteligente. In felul acesta va avea rapid o baza de utilizatori carora sa le ofere servicii integrate, asa cum Apple a grupat totul in jurul iTunes.

Apple deja vinde muzica prin iTunes si a lansat recent iCloud, prin care muzica utilizatorilor este automat stocata pe serverele companiei. Dar serviciul nu include streaming, iar aici ar putea fi marele avantaj al HP.

Marea oportunitate

HP are pana in decembrie o fereastra de oportunitate imensa, din moment ce atat Google, cat si Amazon nu au primit unda verde din partea caselor de discuri la lansarea serviciilor de stocare online a muzicii utilizatorilor, spre deosebire de Apple. Mai mult, primul val de tablete Android nu a rupt gura targului, asa ca HP isi poate plasa dispozitivul imediat dupa iPad 2 in preferintele consumatorilor. Problema e ritmul Android incepe sa se accelereze o data cu succesul ASUS Transformer sau cu lansarea Samsung Galaxy Tab 10.1. De asemenea, Amazon este pe cale sa lanseze o tableta spre finele anului si intentioneaza sa ofere streaming de filme gratis pentru primii cumparatori.

Tableta HP TouchPad va fi lansata pe 1 iulie. Acesta vine cu mai multe accesorii interesante, dar care se platesc separat: un dock prin care tableta sa fie incarcata fara fir (79,99 dolari), o tastatura wireless (69,99 dolari), un suport (49,99 dolari) si un adaptor de curent electric pentru SUA (29,99 dolari). Compania a postat pe YouTube mai multe filmulete cu ceea ce poate face gadgetul.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.