Tableta Amazon va fi realizata de Quanta Computer

Scris de

Amazon a comandat taiwanezilor de la Quanta Computer sa produca 700-800.000 de unitati pe luna pentru viitoarea tableta pe care retailerul online o va lansa in acest an.

Potrivit surselor citate de publicatia DigiTimes din lantul de furnizori, gadgetul va fi lansat in a doua jumatate a acestui an si va avea un display tactil Fringe Field Switching LCD realizat de E-Ink Holdings, compania specializata in ecrane color a celor de la Amazon.
Nimic de mirare din moment ce Amazon a cumparat imediat dupa lansarea primului iPad o companie din domeniul ecranelor color.

Veniturile Quanta din producerea tabletei ar totaliza 3,5 miliarde de dolari pe an.

Sursele au aratat ca cititorul digital Kindle are inca vanzari puternice dar ca cererea e mica in afara Americii de Nord si Europei. Asa ca Amazon planuieste reducerea pretului sau cat mai mult pentru a atrage consumatori din zona educatiei (elevi, studenti, cercetare – nr) si va promova tableta folosind avantajul sau in software si distributia de continut media.

E-Ink Holdings va lua legatura cu un mediu producator de ecrane, pe care il va capitaliza prin investitii private, dupa care va furniza marfa catre Quanta.

Cel mai probabil Amazon va folosi Android ca sistem de operare, din moment ce are un magazin de aplicatii pentru aceasta platforma. Amazon este lider in domeniul cartilor digitale si al doilea dupa Apple in privinta achizitiilor de muzica online si a lansat un serviciu prin care utilizatorii isi pot stoca online muzica si filmele, care apoi sa fie disponibile de oriunde. Recent a oferit acces gratis la peste 5.000 de filme si show-uri de televiziune pentru clientii sai care sunt abonati la Amazon Prime, la 80 de dolari pe an.

Barnes & Noble ofera deja cititorul digital Nook cu ecran color si tactil.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.