HTC isi va deschide propriul magazin de aplicatii

Scris de

Producatorul taiwanez de telefoane inteligente planuieste deschiderea unui magazin propriu de aplicatii, carti si reviste si angajeaza oameni pentru asta, avand in acelasi timp planuri extinderea echipei in intreaga lume, scrie ZDNet, care citeaza Financial Times.

Initial magazinul va fi deschis in Taiwan, potrivit unei surse. Aici se vor gasi carti in format electronic, reviste si aplicatii mobile.
HTC recruteaza editori pentru continut cu intentia de a avea in final 100 de angajati la nivel global numai pentru magazinul online. Alta sursa a precizat ca va fi extins serviciul cloud al companiei, HTCSense.com, care a fost lansat in septembrie. Acesta permite sincronizarea dispozitivului dar are si functii precum blocarea de la distanta a mobilului sau stergerea tuturor datelor.

HTC intra, asadar, in liga altor producatori de mobile care au magazine de aplicatii, precum Apple, Nokia, Research in Motion, Samsung si Palm.
In plus, HTC va lupta si cu producatorii de sisteme de operare care au adevarate “piete” de aplicatii, precum Android Market la Google si Windows Phone Marketplace de la Microsoft.
Lupta se va da si cu retailerii care au astfel de depozite de aplicatii, gen Getjar (pentru aplicatii Java) si Amazon.com, ca si cu magazinele online deschise de operatorii de telefonie, precum Verizon. Amazon vrea sa lanseze un magazin de aplicatii pentru Android, in vreme ce Sharp deja a lansat unul cu reviste si carti pentru cititoarele digitale Galapagos.

Momentan producatorii de mobile cu Android pun un fel de “skinuri” pe telefoanele proprii pentru a se diferentia, dar deja lucrurile se schimba. Microsoft are anumite conditii standard pentru telefoanele cu Windows Phone 7 in vreme ce insusi Google ia in calcul impunerea unei interfete standard pentru producatorii care fac telefoane cu Android.

HTC produce telefoane inteligente atat cu Android cat si cu Windows Phone 7.

Sursa: ZDNet Asia
Sursa foto: www.worldphoto360.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.