IDC: Windows Phone va depasi ca popularitate iPhone

Scris de

Telefoanele cu Windows Phone 7 vor depasi ca popularitate in lume celebrul iPhone pana in 2015, potrivit unui raport al IDC.

Analistul Robert Llamas de la IDC crede ca platforma Microsoft va depasi atat iOS de la Apple cat si BlackBerry de la Research in Motion (RIM) datorita parteneriatului cu Nokia. Peisajul lumii mobile a anului 2015 arata un Android vioi, care domina piata cu 45,4% si un Symbian muribund, cu o cota de doar 0,2% de la 31% cat avea la finele lui 2010.

IDC crede ca pentru producatorii Android, care anul trecut au venit la petrecere, 2011 va fi anul petrecerii de incoronare, vendorii dezvoltand si mai mult portofoliile de telefoane Android pentru a ajunge la si mai multe clienti, in mod particular cei care isi cumpara pentru prima data un smartphone.

Desi raportul arata laurii, Bloomberg scria ieri ca miscarea Nokia catre Microsoft se va dovedi foarte dificila, deoarece inginerii finlandezi sunt dedicati “cu religiozitate” catre Symbian si catre softul open source in general. Finalnda este renumita, de asemenea, pentru Linux, dezvoltat de Linus Torvalds, care este tot la liber. MeeGo, un alt sistem de operare dezvoltat impreuna de Nokia in parteneriat cu Intel, este tot open source si este bazat pe Linux.

Or, sistemul Windows Phone 7 al Microsoft, este o gradina pazita, fiind un sistem proprietar al gigantului din Redmond. Intr-un discurs din 2009, Anssi Vanjoki, un fost vicepresedinte al Nokia care a demisionat in toamna lui 2010 dupa sosirea actualului director general Stephen Elop, a comparat sistemele inchise cu stalinismul.

Surmontarea acestui dezavantaj, precum si dezvoltarea cat mai rapida de telefoane cu Windows Phone 7 sunt principalele provocari pe care Nokia trebuie sa le treaca cu brio in acest an. Planurile initiala ale Nokia si Microsoft prevad lansarea unui telefon spre finale acestui an si inundarea pietei cu noi modele in 2012. Dar acest lucru s-ar putea sa fie deja prea tarziu, deoarece Apple planuieste lansarea unui iPhone ieftin in vara acestui an.

Unul dintre exemplele picante date de agentie in povestea sa este ca vara sediile si campusurile Nokia din Finlanda sunt adevarate “orase-fantoma”, cand angajatii se retrag in concedii la pescuit in cabanele de pe langa cele 10.000 de lacuri din statul nordic.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. kosti024 says:

    Inspaimantator , 2 Giganti Nokia si Microsoft, pot spulbera apple si android , un telefon Nokia cu Processor intel si sistem operativ Microsoft 7 , imaginativa Windows media player . Sopcast . Winamp pe telefon , steaming live pt tv si radio, videoclipuri AVI MPG . Mozzila Firefox , Internet Explorer , Yahoo Messenger ,Live Messenger, etc. Va fi ceva destul de puternic . si cred ca in final Microsoft va cumpara Nokia

  2. […] Desi toata lumea vedea parteneriatul cu Microsoft drept salvarea Nokia, unde Windows Phone 7 ar fi urmat sa intreaca iPhone pana in 2015, iata ca nu prea pare asa. Fara a zagaria catusi de putin cota Android sau vanzarile iPhone, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.