Ikea va lansa un televizor inteligent cu Blu-Ray incorporat

Scris de

Retailerul suedez de mobila Ikea va lansa in Europa un televizor, numit Uppleva TV, cu diagonale cuprinse intre 24, 32 si 46 de inci. Acesta va veni si cu aplicatii pentru YouTube, Vimeo, Dailymotion, Qtom, dar si browserul Opera pentru TV.

Dispozitivul este integrat in mobila pentru camera si va avea un ecran bazat pe tehnologia LED ce suporta rezolutii full HD la 1080p. De asemenea, va fi compatibil cu standardele MP3, MP4, DivX HD si JPEG pentru fotografii.
Televizorul va avea un player Blu-Ray integrat, un subwoofer wireless si va fi construit de catre compania chineza TLC.

Ikea a mai anuntat ca va vinde stick-uri de memorie flash de 8 GB, care vor permite consumatorilor sa isi inregistreze programele favorite sau sa puna pauza si sa deruleze in timpul transmisiilor in direct. Compania mai mentioneaza ca tehnologia WiFi este incorporata si are si un radio FM.

Aditional, vor fi disponibile doua porturi USB pentru modelele de de varf si doar unul pentru cel cu cea mai mica diagonala. Consumatorii vor putea cumpara diverse obiecte prin intermediul caracteristicilor de tele-comert integrate in telecomanda.

Uppleva a aparut saptamana trecuta in magazinul Ikea din Stockholm si va fi pus in vanzare in magazinul Lichtenberg din Berlin si inca alte cateva magazine de-a lungul Europei de pe 2 iulie. Ikea a anuntat anterior ca televizorul va fi pus in vanzare in Italia, Franta, Germania, Polonia si Suedia. Pana in toamna va ajunge si in alte state de pe “batranul continent”, urmand ca din 2013 sa ajunga si pe piata din SUA.

Pretul: in jur 960 de dolari.

Sursa: GigaOm
Sursa foto: GigaOm

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.