In curand vom rula aplicatii Android pe Nokia

Scris de

Android are mare succes in SUA sau in Vestul Europei, dar restul lumii ramane inca mosia smartphone-urilor Nokia. Asa ca decat sa incerci sa fortezi utilizatorii sa isi ia un telefon Android mult mai scump, pe care nu si-l permit, poate ca e mai bine sa le aduci Android-ul mura-n gura.

Asa poate ca si-a zis si compania elvetiana Myriad AG, care va prezenta la Congresul de la Barcelona “Alien Dalvik”, care va permite rularea pe orice sistem de operare a aplicatiilor de Android “fara compromisuri de performanta”. Desigur, doar acelea nemodificate. Dalvik este o masina virtuala de Java inclusa in sistemul de operare Android.

Compania planuieste lansarea unei versiuni de MeeGo la Congresul de la Barcelona iar alte platforme vor urma curand. Pana atunci ne putem delecta cu rularea de aplicatii pe un vechi Nokia N900, surprinsa pe internet. Seria respectiva de telefoane vine cu sistem de operare Maemo 5, care a fost fuzionat de Nokia cu Goblin de la Intel pentru a da MeeGo.

BoyGeniusReport anunta recent ca Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry, va include Dalvik in viitoarea generatie a sistemului de operare QNX pentru a putea rula aplicatii Android pe tableta Playbook. Sau viitoarele telefoane BlackBerry de pe aceasta platforma…

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.wikinoticia.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.