India a pus sechestru pe o fabrica Nokia

Scris de

Autoritatile din India au pus sechestru pe unele active ale Nokia, intre care o fabrica, pentru a se asigura ca grupul finlandez isi va plati taxele in valoare de 635 de milioane de dolari, scrie Wall Street Journal.

Activele Nokia India au fost puse sub sechestru miercuri, insa, nordicii au recapatat ulterior accesul la conturile bancare. Sechestrul a ramas valabil, insa, valabil pentru activele imobilizate, precum fabrici si alte facilitati.

Operatiunea ar putea complica transferul diviziei de telefoane a Nokia catre Microsoft. Fabrica de telefoane detinuta in statul indian Tamil Nadu este una dintre cele mai mari din lume, iar India este a doua piata ca marime pentru Nokia, dupa China. Fabrica din Chennai a fost deschisa in 2006, iar aici se produc modelele Asha, populare in statele aflate in curs de dezvoltare si preferate de cei care nu isi pot pormite un iPhone sau modele de top Samsung. Modelele Asha nu sunt, tehnic, smartphone-uri, dar pot rula aplicatii, jocuri si ofera acces la email si internet.

Microsoft ar putea continua tranzactia cu activele sub sechestru, sau ar putea merge mai departe fara acesta, asteptand ulterior o clarificare, considera analistul Pierre Ferragu, de la Sanford C. Bernstein.

Mai multe companii printre care activeaza in India au primit notificari privind plata unor taxe suplimentare, pentru ca ar fi subevaluat tranzactii variind de la transferuri de actini la vanzarea de autovehicule. Printre acestea se afla Vodafone, Cadbury, Royal Dutch Shell, BMW si General Electric.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: thaimobilecenter.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.