Steve Ballmer a plans la ultima intalnire cu angajatii Microsoft

Scris de

Steve Ballmer este o figura aparte in peisajul tehnologiei: daca Steve Jobs era un lider carismatic, iar Bill Gates este vazut ca un geniu, Ballmer are mai mult reputatia unui mascarici sau a unui copil mare, care se intampla sa fie si miliardar.

Dupa ce si-a anuntat decizia de a se retrage de la conducerea Microsoft in urmatoarele 12 luni, Ballmer a avut zilele trecute o ultima intalnire cu angajatii gigantului software. Iar acum aparut mai mult decat oricand „omul” Steve Ballmer: vizibil emotionat si cu lacrimile siroind, el le-a multumit angajatilor si a spus ca lucreaza „la cea mai grozava companie din lume”. Angajatii au replicat si ei din sala ca il iubesc.

In alta parte, a spus ca Microsoft este pentru el cel de-al patrulea copil si ca vine o vreme cand copiii trebuie sa plece de acasa, dar ca acum el este cel care pleaca.

In final, Ballmer a pus melodia „Time of my life”, si s-a aruncat printre angajati, imbratisandu-se cu unii si dand noroc cu altii.

Lacrimile si emotiile puternice confirma si mai mult ca zvonurile ca, de fapt, Ballmer a fost impins sa paraseasca societatea dupa ce a pierdut sustinerea lui Bill Gates, asa cum a scris recent All Things Digital. Ballmer este unul dintre primii angajati ai Microsoft, mai exact cel de-al 30-lea, fiind angajat direct de Bill Gates in 1980.

Pe de alta parte, daca Ballmer ar fi avut mai multe momente din acestea, de o brutala sinceritate si cu mai putine exagerari, poate atat el cat si Microsoft ar fi avut o alta soarta…

Adica fara esecurile numite Windows Live Search/MSN Search in lumea motoarelor de cautare, Kin – in lumea telefoanelor, Zune – in domeniul playerelor audio, Windows Mobile – pe segmentul sistemelor de operare mobile sau dezastrul numit Vista, care era gata sa omoare „gasca cu oua de aur”, respectiv brandul Windows… Pe de alta parte, fara Ballmer nu am fi avut nici Windows 7 sau consolele Xbox

Adio, dar ramanem cu tine, Steve!

PS: Ballmer e un simbol si sper ca nu vom ramane in sectorul IT doar cu scortosi care citesc niste rezultate financiare si atat. Lumea ar fi mult mai saraca…

Sursa: The Verge
Sursa foto: Daily Tech

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Stephen Elop, fostul sef al Nokia, sunt candidatii de top la functia suprema in cadrul Microsoft. Steve Ballmer, actualul director general al Microsoft, a anuntat in 2013 ca se va retrage in decurs de un […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.