Nokia analizeaza o posibila alianta cu Alcatel-Lucent

Scris de

Nokia analizeaza in discutiile interne o posibila alianta cu francezii de la Alcatel-Lucent, insa totul ar urma sa fie facut numai dupa ce Microsoft va cumpara divizia de telefonie a gigantului finlandez, scrie Reuters.

Deocamdata nu au fost initiate discutii formale, dar speculatii de acest tip au tot aparut in ultimii sase ani din cauza faptului ca cele doua companii nu tin pasul cu liderul de piata Ericsson sau cu rivalii asiatici Huawei si ZTE.

Potrivit surselor citate de agentia de presa, discutiile interne au demarat la finele lui 2012. Microsoft a anuntat ca achizitiona divizia de telefoane a Nokia si ca va licentia patentele nordicilor intr-o tranzactie de 5,44 miliarde de euro, adica 7,3 miliarde de dolari.
Astfel, Nokia va mai ramane doar cu diviziile de telecomunicatii si harti. Nokia Solutions and Networks produce echipamente pentru retelele telecom, iar Nokia a cumparat cota detinuta de Siemens in luna iulie.

Cel mai probabil, Nokia ar putea cumpara divizia wireless a Alcatel, ceea ce ii va da o prezenta puternica in SUA, de care compania duce lipsa. Astfel, Alcatel va ramane cu unitatea care produce echipamente optice, routere si cele pentru clientii cu nevoi foarte specializate (submarine, utilitati, aeroporturi, aparare). Divizia wireless a Alcatel este evaluata la 1,1 – 1,5 miliarde de euro.

O combinatie a afacerilor NSN cu divizia wireless a Alcatel-Lucent ar creste cota Nokia de la 18% la 30%, depasind Huawei si apropiindu-se de Ericsson.

Alcatel a fuzionat cu Lucent in 2006, dar pana acum noua companie nu a produs profit. Compania detine, prin fuziunea cu Lucent, Bell Labs, una dintre cele mai mari centre de inovare din lume, cu sapte premii Nobel la activ si peste 29.000 de brevete detinute.

Sursa: Reuters
Sursa foto: gadgets.ndtv.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.