IPhone 4 si Samsung Galaxy S2 sunt interzise in Coreea de Sud

Scris de

Apple versus SamsungO curte din Coreea de Sud a interzis comercializarea IPhone 4 si Samsung Galaxy S2 pe motiv ca ambele firme isi incalca reciproc drepturile.

Curtea Centrala din Seul a hotarat ca Apple incalca doua prevederi ale dreptului la proprietate intelectuala detinut de Samsung, in timp ce Samsung incalca drepturile de autor ale Apple in cazul anumitor softuri instalate pe dispozitive.

De asemenea, Curtea a constatat ca Samsung a folosit functia de scrolling “bounce back” specifica Apple, in timp ce Apple a violat drepturile detinute de Samsung cu privire la reteaua telecom. Asadar, Curtea Centrala din Seul a hotarat ca dispozitivele ambelor companii vor fi retrase de la vanzare.

Decizia de interzicere a vanzarii va afecta telefoanele IPhone 3GS, IPhone 4,  tabletele IPad si IPad 2; Samsung nu va mai putea comercializa telefoanele Samsung Galaxy S si Samsung Galaxy S2, si nici tabletele Samsung Galaxy Tab si Samsung Galaxy Tab 10.1.

Din fericire pentru cele doua companii, hotararea judecatoreasca nu afecteaza si produsele lansate recent. Asadar, se permite in continuare comercializarea IPhone 4S si Samsung Galaxy S3.

Pe langa interzicerea vanzarii produselor, Samsung si Apple vor trebui sa isi plateasca reciproc daune. Astfel, Samsung trebuie sa plateasca companiei Apple 22.000 de dolari, iar Apple este nevoita sa achite 35.000 de dolari catre Samsung.

Decizia Curtii Centrale din Seul vine pe fondul asteptarii deciziei pentru procesul de incalcare a drepturilor de autor in Statele Unite.

Pana in acest moment niciuna dintre companii nu a facut vreun comentariu cu privire la decizia judecatoreasca.

 

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: The Inquirer
Sursa foto: Talk Android

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.