Sfarsitul unei ere: Kodak, scoasa la vanzare

Scris de

FilmeIn cursul acestui an, Kodak a depus cererea de faliment, anuntandu-si planurile de a iesi de pe piata camerelor si de a se concentra pe imprimat, cerneala si film. Ingropata in datorii, compania Kodak a anuntat ca viitorul sau nu va include filmul, pentru care compania este celebra.

Este o zi trista pentru fotografii carora le placea sa faca poze pe film si nu digitale. Kodak cauta un cumparator care sa preia intreaga divizie de business a camerelor pe film traditionale, a laboratoarelor si chioscurilor retail de imprimat fotografii. Brandul Kodak asa cum il stiam este oficial mort.

Antonio Perez, CEO-ul Kodak, a declarat ca dificila decizie de a renunta la business-ul cu film a fost luata pentru a readuce compania la profitabilitate. Si lucrurile nu sunt tocmai roz, intrucat vorbim de datorii in valoare de 6,75 miliarde de dolari. Si asta avand in vedere ca activele valoreaza doar 5,1 miliarde de dolari. Kodak se afla, de asemenea, in plin proces de cerere de compensare a daunelor materiale cauzate de Apple, pentru incalcarea patentelor asociate tehnologiei de imagine digitala iPhone.

Dar nu este totul pierdut inca. Kodak declara ca vor cauta un cumparator potrivit pentru a duce mai departe mostenirea filmului.

“Ramanem fermi in angajamentul dedicat clientilor nostri si vom lucra pentru a ne asigura ca vor primi in continuare nivele exceptionale de calitate a serviciilor la care se asteapta de la Kodak. Clientii raman prioritatea principala a afacerii noastre – atat a celor carora intentionam sa vindem, cat si a celor ce vor face parte din Kodak in continuare”, declara Perez.

Sursa: Dvice
Sursa foto: Photography Review

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.