Kodak da in judecata Apple pentru interferente in vanzarea patentelor sale

Scris de

Aflata in faliment, Kodak da Apple in judecata dupa ce gigantul din Cupertino a cerut blocarea vanzarii a 10 patente dedin vremea cand cele doua companii erau buni prieteni si au proiectat impreuna camera QuickTake.

Brevetele in cauza includ tehnologii care ajuta proprietarii de camere foto sa previzualizeze imaginile pe ecrane LCD. Un alt acuzat este FlashPoint Technology, o companie care odinioara a facut parte din Apple, dar a fost separata in 1996. Kodak acuza Apple ca ii incalca patentele si este, in acelasi timp, un posibil cumparator al acestora. Mai exact, Apple s-ar folosi de sumele colosale de care dispune pentru a intarzia cat se poate de mult plata banilor pentru folosirea brevetelor respective.
Kodak dispune de un portofoliu intelectual de 700 de patente privind captarea digitala pentru dispozitive precum camerele digitale, smartphone-uri si tablete, si care a generat venituri de 3 miliarde de dolari din 2001 incoace.
In total, Kodak are in total 10.700 de patente si a angajat banca de investitii Lazard pentru a ajuta la vanzarea celor digitale.

In august este programata licitatia pentru o prima “halca”, de 400 de patente.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] avand in vedere ca activele valoreaza doar 5,1 miliarde de dolari. Kodak se afla, de asemenea, in plin proces de cerere de compensare a daunelor materiale cauzate de Apple, pentru incalcarea patentelor asociate tehnologiei de imagine digitala […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.