La inceput, Bill Gates nu s-a prins care e faza cu Gmail

Scris de

Cand Gmail a aparut prima oara pe piata in 2004, una din marile sale atractii a fost oferirea a 2 GB de stocare gratis, eclipsand toti competitorii, precum Yahoo! sau Microsoft.

In cartea sa “In The Plex”, jurnalistul Steven Levy aminteste de o intamplare de imediat dupa lansarea Gmail, cand el a vorbit cu co-fondatorul Bill Gates despre noul serviciu. Gates a ramas perplex cand a vazut cat spatiu ofera Google gratis. “Cum de poti avea nevoie de mai mult de 1 GB? Ce poti sa tii acolo? Filme? Prezentari Power Point?”, spunea el.

Dupa care a tabarat pe Levy cu si mai multe intrebari: “Cate mesaje sunt acolo? Serios, incerc sa inteleg daca e vorba de numarul mesajelor sau de marimea mesajelor”. Autorul mai scrie ca “dupa ce a facut niste calcule in capul sau, el (Gates- nr) a ajuns la concluzia ca Google face ceva gresit”.

Dar asta are cel mai probabil cu filozofia fondatorilor Google si Microsoft. Daca in cazul lui Gates, ca programator, el trebuia sa economiseasca spatiu cat putea de mult, pe cand cand Google s-a nascut intr-o era in care spatiul de stocare nu mai era o problema si era si ieftin.

Momentan, Google ofera 7 GB gratis pe fiecare cont de Gmail.

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: yozonia.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.