Frustrarea loveste la BlackBerry

Scris de

Presedintele Research in Motion (RIM), Mike Lazaridis, este considerat un geniu cand vine vorba de tehnologia wireless.

Dar aptitudinile sale sociale lasa de dorit. Lazaridis a oprit brutal un interviu pe care il dadea BBC dupa ce corespondentul pe tehnologie al gigantului britanic l-a intrebat care mai este situatia in privinta cererilor primite de companie din partea guvernelor din India si Orientul Mijlociu, care vor acces la comunicatiile criptate prin propriile servere. Rory Cellan-Jones l-a intrebat si care este raspunsul companiei. Cand, deodata, Lazaridis a spus ca “interviul s-a terminat”, dupa care a aratat spre camera si a cerut sa fie inchisa.

Povestea s-a intamplat chiar inainte de lansarea la vanzare a tabletei Blackberry PlayBook, cu noul sistem de operare QNX.

Compania a fost criticata pentru ca s-a adaptat greu la noile conditii de piata. Sistemul de operare BlackBerry a pierdut locul intai in SUA in fata Android, care i-a mancat din piata fenomenal. Un studiu al IDC estimeaza ca la nivel mondial cota BlackBerry va scadea in 2015 la nivel mondial la 13,7% si va fi pe locul al patrulea de la 14,9% in 2010. Un alt studiu, de data asta al Gartner, spune ca in 2015 RIM va detine 10% din piata tabletelor si va vinde anual 29 de milioane de unitati.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: www.iphoneplus.fr

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] si ar da acces companiei la valoroasele patente ale canadienilor. Problema e ca Mike Lazaridis e parte a problemei, luand multe decizii controversate la companie, in special dupa lansarea Apple in […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.