Gartner: Apple va domina tabletele pana in 2015, Microsoft nu exista

Scris de

Stiti vorba aia care zice “cainii latra, ursul trece”? Potopul de tablete Android din ultima vreme nu va zgaria prea tare Apple, a carui tableta iPad va acumula 47% din piata chiar si in 2015, potrivit unui raport al Gartner.

Ba mai mult, Microsoft nu va insemna nimic in zona acestor gadgeturi, nefiind trecut in studiu. Eventual sta la cei 0,2% de la “si altii”. Sunt, in schimb, trecute RIM, care va avea cu tableta BlackBerry Playbook pe sistem de operare QNX o cota de 10% in 2015, HP ar avea pentru TouchPad cu webOS 3% iar Android va ajunge la 38%. MeeGo, promovat de Intel,  va vinde si el 3 milioane de exemplare in 2015, pentru o cota de 1%.

Apple va ramane forta dominanta in sector, spre deosebire de zona telefoanelor inteligente, unde iPhone a fost rapid depasit de Android.
Datele absolute furnizate de Gartner arata niste cifre ametitoare pentru gigantul din Cupertino: compania va livra 47 de milioane de iPad-uri in acest an, 68 de milioane in 2012 si 138 milioane de unitati in 2015.

Iar daca in ultimul trimestru din 2010 Apple a facut un profit net de 6 miliarde de dolari, va imaginati cat ar raporta la aceste numere imense.

Sursa: Engadget
Sursa foto: curiousphotos.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.