“Hoarda” Android macelareste Symbian

Scris de

Armata de “androizi” de la Google a ajuns in fruntea telefoanelor inteligente, potivit firmei de cercetare Canalys.

Ce 2014? Android a batut tot in doar un an! Potrivit datelor furnizate de Canalys, in ultimul trimestru din 2010 sistemul de operare Android a surclasat ponositul si invechitul Symbian, folosit de Nokia si cativa producatori asiatici precum Sendo, Fujitsu sau Sharp. Google a pus capat, astfel unei domnii de peste 10 ani.

Livrarile de telefoane inteligente cu Android au ajuns la 32,9 milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului trecut, pe cand cele cu Symbian au fost de 31 de milioane, potrivit statisticilor. Din acestea 28,3 milioane au fost livrate de Nokia, potrivit raportarilor companiei.
Livrarile de smartphone-uri au crescut cu 89% comparativ cu trimestrul al patrulea din 2009.

Performanta Google a fost sustinuta de vanzarile sanatoase ale LG, Samsung, Acer si HTC. Cea mai mare crestere a cunoscut-o LG, cu 4,127% comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior. Apple a livrat 16,2 milioane de unitati, RIM – producatorul telefoanelor BlackBerry – a vandut 14,6 milioane iar Microsoft doar 3,1 milioane, incluzand aici si modele cu nou-lansatul Windows Phone 7, cat si cele cu clasicul Windows Mobile 6.5. HTC si Samsung au totalizat 45% din vanzarile Android.

Declinul Symbian vine dupa ce  Samsung si Sony Ericsson au renuntat la “implantarea” Symbian in propriile terminale. In schimb, ambele au mare succes cu telefoanele Android, Samsung vanzand 10 milioane de Galaxy S in 6 luni in vreme ce seria Xperia a pus Sony Ericsson inapoi pe profit.

Aaaa, si sa nu uitam, Android  avea in jur de 4,7% la finele lui 2009 iar pana la Motorola Droid aproape nimeni nu auzise de el…

Sursa: SlashGear
Sursa foto: blog.laptopmag.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] sa porteze Windows Phone 7 pe smartphone-urile sale. Symbian, sistemul de operare folosit de Nokia, a fost detronat in decembrie din fruntea telefoanelor inteligente de Android, dupa zece ani de stat pe tron. Concomitent, Microsoft a ajuns sa aiba o cota nesemnificativa, […]

  2. […] caderea Nokia din Rai din finele anului trecut e inca proaspata in minte iar Research in Motion, producatorul celebrelor […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.