Laptopul cu ecran rabatabil. Dell reinventeaza interactiunea cu PC-ul

Scris de

Daca pana acum toate laptopurile erau la fel, lansarea Windows 8 permite producatorilor de calculatoare isi puna imaginatia la lucru.

Ceea ce a dus la tot felul de forme, care de care mai ciudate. Asa avem, pe langa hibrizii laptop-tableta la care tastatura se detaseaza, si modele care ies din tipar, cum ar fi Asus Taichilaptop normal pe o parte dar care are un ecran si pe spate pentru a fi folosit ca tableta. Sau noul Sony Vaio Duo 12, unde ecranul gliseaza si face loc tastaturii. Ei bine, Dell a venit acum cu propria versiune asupra a ceea ce trebuie facut.

Modelul XPS Duo 12 este un dispozitiv convertibil care scoate la iveala un ecran de 12,5 inci ce se rabateaza. Cand e inchis, poti sa juri ca e un laptop normal, complet, cu o tastatura iluminata de dedesubt, carcasa din aluminiu si fibra de carbon in jurul ecranului. Ca sa intri in modul de tableta tot ce trebuie sa faci este sa intorci pur si simplu display-ul in jurul axei sale si sa il pliezi pe tastatura. Gadgetul va sosi atat cu procesoare Qualcomm Snapdragon S4 Pro at si cu variante x86 de la Intel, inclusiv puternicele i7.

Un alt dispozitiv lansat de catre gigantul american este XPS 10. Acesta este un hibrid ce foloseste Windows RT, varianta ARM a sistemul de operare. Ecranul este de 10 inci iar Dell promite 20 de ore ca durata de viata pentru baterie. Desigur, asta doar daca luam in calcul atat bateria tabletei cat si pe cea din dock. Dell nu a precizat ce procesor va folosi, dar e aproape sigur ca va fi un Snapdragon. Nici optiunile de stocare nu se stiu, si nici pretul dar tot ce putem face e sa asteptam lansarile Windows 8 si Windows RT din 26 octombrie pentru a fi lamuriti.

Sursa: Engadget
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.