Laptopurile cu AMD Trinity vor fi mai ieftine cu 200 de dolari decat ultrabook-urile

Scris de

Notebook-urile subtiri care vor fi dezvoltate pe platforma AMD Trinity vor costa cu 10-20% mai putin decat oferta echivalenta de la Intel.

Advanced Micro Devices (AMD) are planuri mari pentru concurarea ultrabook-urilor Intel si a lansat propria sa categorie: ultrathin. Dupa ce a demonstrat la CES noile tehnologii APU (accelerated processing unit- nr) care o vor ajuta in realizarea acestui deziderat, iata ca au aparut detalii legate si de politica de preturi. Circa 20 de noi laptopuri sunt asteptate pe platforma AMD de la jumatatea anului, potrivit surselor DigiTimes, iar acestea vor fi mai ieftine cu 100-200 de dolari fata de ultrabook-urile cu Ivy Bridge.

Asus, Acer si HP sunt printre companiile care vor prezenta astfel de noi dispozitive. Consumul de energie este asteptat sa scada semnificativ, AMD pretinzand ca un Trinity de 17 W este echivalent cu un model actual Llano de 35 W. Concomitent, performanta procesorului central este cu 25% mai mare iar cea grafica e crescuta cu 50%. APU-ul Trinity este quad-core iar grafica DirectX 11.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.