Larry Ellison: demiterea sefului HP e ca si concedierea lui Steve Jobs de la Apple

Scris de

Lawrence Ellison, boss-ul Oracle a criticat virulent consiliul de administratie al HP pentru presarea directorului general Mark Hurd, de 53 de ani, sa demisioneze.
“Board-ul HP tocmai a facut cea mai proasta decizie de personal de cand idiotii de la Apple l-au concediat pe Steve Jobs cu multi ani in urma”, s-a ratoit Ellison intr-o scrisoare catre New York Times, citata de New York Post.

Hurd a fost acuzat de actrita Jodie Foster de hartuire sexuala iar consiliul l-a acuzat ca a ascuns relatia personala cu actrita. Foster era in acelasi timp subcontractor al HP.
Separat, actiunile HP s-au prabusit 8% pe bursa ieri, pana la 42,60 dolari bucata, in prima zi fara Hurd la conducere.
Larry Ellison mai scrie in misiva sa ca pierzandu-l pe Hurd, consiliul HP nu a reusit sa actioneze in interesul angajatilor, actionarilor, clientilor si partenerilor companiei, cu toate ca a ajuns la concluzia ca acuzatiile sunt pur si simplu false.

Scandalul vine in momentul in care HP vrea sa se integreze vertical dupa achizitia Palm din primavara acestui an. Compania nu are o prezenta deosebita pe piata telefoanelor inteligente si nici primele teste cu tableta Slate, insufletita de Windows 7, nu au fost incurajatoare. Ca atare compania a decis sa abandoneze modelul de afaceri bazat pe parteneriate cu Microsoft si sa replice succesul Apple. Astfel, va folosi un sistem de operare propriu, webOS, unde sa creeze un ecosistem cu dezvoltatorii de programe. Fortarea lui Hurd sa plece a scazut increderea investitorilor ca planul va reusi.

Apple l-a dat afara pe Steve Jobs, unul din fondatorii sai, in 1985 dupa o confruntare cu un alt director al companiei de atunci. Intre timp compania a ajuns in situatii stanjenitoare, precum sa accepte fonduri de la Microsoft pentru a se salva si a fost aproape de a disparea. Jobs a revenit in 1997. In cativa ani, Apple a revolutionat industria muzicala prin lansarea iPod si iTunes iar ulterior si pe cea a telefoniei mobile, iPhone devenind un standard de calitate. In acest an, Apple a revitalizat si tabletele prin lansarea iPad, la un deceniu dupa ce Microsoft prezenta primele prototipuri, dar care nu au prins la public. Intre timp, Apple a ajuns cea mai mare companie de IT din lume dupa capitalizare iar trimestrul urmator este estimata ca va intrece Microsoft la venituri.

Desigur, nici Oracle nu e asa dezinteresata de stabilitatea HP, cei doi giganti avand o colaborare pe 20 de ani in domeniul serviciilor furnizate companiilor (servere, sisteme Linux etc).

Sursa: New York Post
Sursa foto: intomobile.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sa impuna webOS pe smartphone-uri, tablete, ba chiar si pe imprimante si calculatoare. Numai ca Mark Hurd, directorul general de atunci al HP a fost fortat sa plece de la companie in urma unui sca…, iar noul sef, Leo Apotheker a stopat productia de tablete si […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.