Lenovo a vandut 6,8 milioane de smartphone-uri in ultimele trei luni

Scris de

Uitati pentru un moment de Apple si de Samsung si de mega-procesul care se apropie de final. Lenovo are un succes neasteptat pe piata smartphone-urilor din China.

Daca pana acum perceptia despre Lenovo este cea de “chinezii care au cumparat calculatoarele IBM“, trebuie sa mai reflectam. Pentru ca, grupul este plin de surprize. Pe langa tablete si chiar si televizoare, Lenovo ofera si telefoane inteligente. Si chiar are un oarecare succes.

Lenovo a vandut 6,8 milioane de smartphone-uri in cel de-al doilea trimestru din acest an si a avut o cota globala de 11,2%, scrie DigiTimes, care citeaza surse din industrie. Dintre aceastea, un numar de cinci milioane de unitati au fost vandute doar in China.
Comparand cu ultimele date anuntate de IDC, Lenovo este foarte aproape de a intra in top cinci. Conform unui raport al acesteia, ZTE Corp a livrat 8 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea. Astfel, Lenovo este foarte aproape de Research in Motion, producatorul BlackBerry, daca incrucisam datele cu cele prezentate de Gartner pentru producatorii de terminale. Nu se cunosc inca estimari pentru vanzarile coreenilor de la LG Electronics sau chinezilor de la Huawei Technologies si TCL Communications.

Pentru acest an, compania are in plan sa livreze 20 de milioane de unitati si sa ajunga la 40 de modele in oferta. Recent, Lenovo a lansat modelul LePhone K860, care vine cu procesor quad-core Exynos 4412 de la Samsung, 1 GB RAM, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ecran de 5 inci cu rezolutie de 1.280 x 720 pixeli si o camera de 8 megapixeli.

Compania a raportat de curand cresterea profitului de 30%, pana la 140 de milioane de dolari, la venituri de 8 miliarde de dolari.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: Ubergizmo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.