LG a lansat primul televizor Google TV cu procesor dual-core

Scris de

LG Electronics face televizoare de cand timpul, insa acum a lansat un model cu totul special: primul televizor dual-core cu Google TV 2.0.

Botezat LG G2 Smart TV, aparatul este primul televizor inteligent de la LG care este capabil 3D, aceasta functie fiind accesibila prin utilizarea unor ochelari pasivi ieftini. Dispozitivul vine in doua variante, de 47 si 55 de inci si este echipat cu un procesor LG ARM L9, proiectat tot de coreeni. Cipul ruleaza la frecventa de 1 GHz si are patru procesoare grafice  ARM Mali-400MP, aceeasi reteta inventata de Apple cu noul iPad.

Gadgetul este echipat cu un senzor infrarosu similar celui de pe controllerele de la consolele Nintendo Wii, astfel ca telecomanda “Magic Remote” poate muta foarte usor cursorul pe ecran. Telecomanda are in spate o zona unde exista o tastatura QWERTY pentru a cauta, de exemplu, nume de clipuri pe YouTube sau filme pe serviciile de streaming. De asemenea, aceasta are si o zona pentru gesturi iar microfonul integrat ofera posibilitatea de a comanda dispozitivul prin voce.

Pe televizor se pot instala aplicatii din Android Market. Pretul: 1.699 dolari pentru varianta de de 47 inci si 2.299 dolari pentru modelul de 55 inci.

Este interesanta acum derularea de ostilitati intre Lenovo si LG pe piata televizoarelor inteligente, ambele lansand in ultima vreme modele, cu diferenta ca oferta chinezilore bazata direct pe Android.

Asteptam si implementarea procesorului L9 si in telefoane.

Sursa: VentureBeat
Sursa foto: VentureBeat

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.