Forbes: Steve Ballmer e cel mai slab sef al unei mari companii

Scris de

Steve Ballmer, seful Microsoft, a fost declarat de catre revista Forbes drept “cel mai slab director executiv al unei companii americane mari listate la bursa”.

Ce l-a facut sa castige “zmeura de aur”? Simplu: pretul actiunilor Microsoft era mult mai mare atunci cand a ajuns el la carma si, intre timp, a esuat in tentativa sa de a duce compania in prim-planul tehnologiei. Spre exemplu: la un moment dat Microsoft avea o capitalizare de 600 de miliarde de dolari, Apple era un purice pe langa un elefant iar Google era inca in copilaria sa.
Acum lucrurile s-au schimbat: Apple este cea mai valoroasa companie din lume iar Google – cel mai mare rival al Microsoft – domina autoritar sectoarele motoarelor de cautare si al sistemelor de operare pentru smartphone-uri.

Dintre esecurile gestionate de Ballmer avem o multitudine: Zune, Windows Mobile 6.5, telefoanele Kin sau tabletele cu Windows 7. Iar Ballmer a fost aproape de a omori si “gasca cu oua de aur”, sistemul de operare Windows pentru calculatoare, prin esecul numit Vista. O alta acuza dura e ca prin actiunile sale, Ballmer a evaporat si profitul companiilor din ecosistemul sau, precum Dell, HP sau chiar Nokia.
Ba chiar Microsoft a avut noroc ca actionarii Yahoo! i-au respins oferta de preluare de 45 de miliarde de dolari la inceputul lui 2008, cu putin timp inainte de declansarea crizei.

Ballmer are, insa, de partea sa si o serie de succese notabile, precum Xbox 360 – care a luat fata Sony si Nintendo in domeniul consolelor de jocuri, Kinect sau parteneriatul/investitia in Facebook. Pe de alta parte, gigantul software are in continuare de demonstrat ca poate fi relevant in domeniul smartphone-urilor prin Windows Phone 7 si pe sectorul tabletelor prin viitorul Windows 8.
In plus, trebuie sa lupte cu declinul PC-urilor, a caror popularitate e erodata de smartphone-uri si de iPad.

Totusi, momentan Microsoft face profituri record. Si, in plus, daca Ballmer nu o sfeclea asa grav, nu am fi avut azi nici Android, nici iPhone, nici iPad iar la motoare de cautare am fi ramas cu MSN Search

Sursa: Into Mobile
Sursa foto: www.kitguru.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Ovidiu says:

    Da ce sa zic, decat multumim Steve c-ai sfeclit-o intr-un fel doar de tine cunoscut 🙂

  2. […] pe care Steve Ballmer este gata sa o puna pe masa este de circa 2 miliarde de dolari, potrivit sursei citate, in vreme ce […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.