LiMo, castigatorul-surpriza al aliantei Nokia-Microsoft

Scris de

Nokia o fi dat cate o lovitura atat Android cat si MeeGo prin intelegerea sa cu Microsoft, dar cel putin un grup de Linux vede asta drept o veste buna pentru propria platforma.

“Cu Microsoft si Nokia in acelasi pas si arena Android devenind rapid standardizata, alti producatori de telefoane trebuie sa se uite in alta parte pentru a evita scaderea ireversibila a marjei de profit care s-a intamplat si la producatorii de calculatoare”, a spus Morgan Gillis, director executiv la LiMo Foundation, citat de Reuters.

LiMo Foundation a lansat LiMo 4, o noua versiune a platformei, unde sunt incluse o interfata flexibila si puternica, widgeturi, efecte 3D, capacitati multimedia avansate, retele sociale si servicii bazate pe locatie, sezori, multitasking si capacitati multitouch.
Gillis spune ca LiMO 4 este o piatra de referinta, fiind o platforma deschisa intr-un mod unic, in afara conflictelor de brand si mod de afaceri normale.

Platforma este dezvoltata de un comitet de specialisti de la Panasonic, NEC, NTT DoCoMo, Samsung, SKT Telecom, Telefonica si Vodafone.

Codul va fi disponibil pentru descarcare din iulie, urmat de lansarea de dispozitive cu acesta in a doua jumatate a anului. Atentie insa, LiMo nu este open source, ci este disponibil doar membrilor.

Deocamdata LiMo nu a avut mare priza la public in afara Japoniei. Dintre companiile care au deja pe piata gadgeturi cu LiMo se gasesc, pe langa Panasonic si NEC, si Samsung si Motorola. Totusi ultima se concentreaza puternic pe Android, ca si Samsung, care are si terminale Windows Phone 7 si propria platforma Bada OS. Aceasta a avut anul trecut 4% cota de piata, cat Microsoft, potrivit Gartner.

Sursa: PC World
Sursa foto: Geeky Gadgets

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.