Marvell anunta un procesor quad-core pentru smartphone-uri si tablete

Scris de

Producatorul american de semiconductori Marvell a anuntat lansarea unui procesor system-on-a-chip ARM cu patru nuclee destinat tabletelor si smartphone-urilor ieftine.

Numit PXA1088, acesta este bazat pe arhitectura Cortex-A7, asa ca nu va asteptati sa concureze la performanta cu noile Qualcomm Snapdragon 600 sau Nvidia Tegra 4, nici macar cu generatia de anul trecut a cipurilor Exynos din Samsung Galaxy S III.
Pe de alta parte, procesorul are capacitatea de a livra date 3G catre dispozitivele mobile peste tot in lume datorita unei tehnologii care face auto-roaming. Suporta retele HSPA+ de 21 Mbps, TD-HSPA+, EDGE si WCDMA. Pe langa modemurile celulare se gaseste un cip Avastar 88W8777 care aduce WiFi, Bluetooth 4.0 si radio FM. In plus, are GPS si GLONASS.

Aditional, procesorul Marvell are si capabilitati video serioase, fiind capabil sa filmeze si sa ruleze clipuri video la 1080p. Cipul grafic este de la Vivante si suporta standardele OpenGL ES 2.0 si 1.1, ca si OpenVG 1.1.

Avand in vedere specificatiile, este de asteptat ca noul procesor sa apara in dispozitive ieftine care sa concureze iPad 2 si Samsung Galaxy S2 dar la jumatate de pret.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Hexus.net

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.